Taxisjåfør banket passasjer og kollega med batong

Oslomann (24) dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Ifølge dommen ble passasjeren slått anslagsvis åtte-ni ganger med en batong i ansiktet, hodet, venstre arm og beina i mars i fjor på Torshov. Kollegaen ble i april samme år slått to ganger i ansiktet, slik at han begynte å blø neseblod. Passasjeren skal ha fått den relativt ublide behandlingen, fordi han ikke kunne betale regninga. Kollegaen fikk gjennomgå etter en krangel om påstått aggressiv og uforståelig kjøring.

Kollegaen reagerte på taxisjåførens kjøring lørdag 4. april i fjor. Da taxisjåføren stoppet for rødt lys, kjørte kollegaen opp på siden av ham, og ropte noe slikt som «hva faen er det du driver med». Opptrinnet endte med at begge sjåførene gikk ut av bilene. De to knyttneveslagene falt. Kollegaen begynte å blø neseblod og fikk et kutt i leppa.

Aggressiv

Et vitne observerte denne episoden fra en buss og bekreftet at taxisjåføren oppsøkte kollegaen i hans drosje.

— Taxisjåføren slo etter kollegaen inn gjennom det åpne bilvinduet, før han fikk vedkommende ut og slo til han. Jeg fikk bussjåføren til å åpne døren, slik at jeg fikk kommet ut og skilt de to. Taxisjåføren var fortsatt aggressiv og rev i stykker min skinnjakke. Jeg er sikker på hvem av de to som var aggressiv og slo, sier vitnet.

Borgarting lagmannsrett har dømt den tidligere ustraffede mannen til fengsel i 75 dager. Han må dessuten betale saksomkostninger med 8000 kroner.

Skjerpende

Dommerne legger vekt på at så vel allmenne som individualpreventive hensyn gjør seg sterkt gjeldende.

— Det ene tilfelle av voldsutøvelse ligger nært opp til en legemsbeskadigelse. Det anses skjerpende at voldsutøvelsen er begått av en drosjesjåfør overfor en passasjer som må kunne forvente å ferdes trygt med drosje. I tråd med rettspraksis skal det reageres med ubetinget fengselsstraff, konkluderer lagmannsretten.