Skien

Taxisjåfør drakk øl på jobb

Utrykningspolitiet hadde en fartskontroll i Skien torsdag. En taxisjåfør ble tatt i kontrollen, men det skulle vise seg at farten ikke var det eneste problemet.

SKJULT: Ølboksen taxisjåføren drakk av, var kamuflert som en colaboks. Foto: Skjermdump UP / Snapchat
SKJULT: Ølboksen taxisjåføren drakk av, var kamuflert som en colaboks. Foto: Skjermdump UP / Snapchat Vis mer
Publisert

Fredag la utrykningspolitiet (UP) ut et bilde av det som tilsynelatende var en colaboks, som taxisjåføren drakk av på jobb. Det viste seg å være en ølboks, kamuflert med en bokskjøler.

- I forbindelse med en fartskontroll i ei 80-sone i Skien torsdag, ble taxisjåføren stansa på grunn av for høy fart. Han ble rutinemessig rustestet, og det ga utslag, sier pressesjef i UP, Kristin Bjørntvedt til Dagbladet.

SNAPCHAT: Dette bildet la UP ut på sin Snapchat-konto fredag. Foto: Skjermdump
SNAPCHAT: Dette bildet la UP ut på sin Snapchat-konto fredag. Foto: Skjermdump Vis mer

Telemarksavisa omtalte saken først.

Ble anmeldt for flere forhold

Hun har ikke informasjon om hvor fort vedkommende kjørte, eller hvor mye utslag utåndingsprøven ga.

Taxisjåføren innrømte at han hadde drukket øl, og at ølboksen var kamuflert som en colaboks. Det var ikke passasjerer i bilen da han ble stanset, men han hadde sluppet av passasjerer forut før kontrollen.

- Hvordan er UPs generelle inntrykk av taxibransjen?

- Det kan jeg ikke svare på på stående fot, svarer Bjørntvedt.

TYDELIG OPPFORDRING: Kommunikasjonsrådgiver i UP, Kristin Bjørntvedt, ber folk tipse politiet om de mistenker ruspåvirket kjøring: Foto: UP
TYDELIG OPPFORDRING: Kommunikasjonsrådgiver i UP, Kristin Bjørntvedt, ber folk tipse politiet om de mistenker ruspåvirket kjøring: Foto: UP Vis mer

- Vi oppfordrer alle til å kjøre rusfritt, til å oppfordre andre til å gjøre det samme - i tillegg til å tipse politiet om man har mistanke om ruspåvirket kjøring. I pinsen oppfordrer vi sjåfører og trafikanter generelt til å være tålmodige. Sett av god tid, ta pauser, og ikke foreta farlige forbikjøringer. Ta tida det trenger, legger hun til.

Taxisjåføren ble tatt med til blodprøvetaking, og fikk førerkort og kjøreseddel beslaglagt. Han er også anmeldt for fyllekjøring og råkjøring.

Grytidlig lørdag morgen 13. mai krasjet en taxi utenfor Narvesen-kiosken på Torgallmenningen i Bergen. Video: Privat Vis mer

- Fullstendig uforenlig

Direktør i Norges Taxiforbund, Torbjørn Brenna, er tydelig på at det å være taxisjåfør er fullstendig uforenlig med å kjøre i beruset tilstand.

Han kjenner ikke til nevnte sak spesifikt, og uttaler seg på generelt grunnlag.

- Det er klart at dette åpenbart ikke er bra. Å ta taxi skal være en trygg og god opplevelse for alle passasjerer - både de som sitter i bilen og andre trafikanter, sier han til Dagbladet.

- SKAL VÆRE TRYGT: Direktør i Norges Taxiforbund, Torbjørn Brenna, er klinkende klar på forbundets tanker om kombinasjonen av rus og jobb. Foto: Norges Taxiforbund
- SKAL VÆRE TRYGT: Direktør i Norges Taxiforbund, Torbjørn Brenna, er klinkende klar på forbundets tanker om kombinasjonen av rus og jobb. Foto: Norges Taxiforbund Vis mer

Brenna påpeker at forbundet er helt klinkende klare når det kommer til tematikken, noe han omtaler som både riktig og viktig.

- Det er ikke noe men, engang. Sånn er det bare. Det er ille å kjøre i ruspåvirket tilstand uansett, du utsetter både deg selv og andre for fare.

På spørsmål om dette er noe forbundet ser på som en utfordring for bransjen, svarer han at de hører om slike tilfeller svært sjelden.

- Men det er ikke sånn at vi kan regne med å høre om alt. Heldigvis hører vi svært sjelden om dette. Men det er klart at vi tar det på ytterste alvor når det først skjer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer