<strong>FANT PENGER I BAKSETET:</strong> Sia Ka Tian (70) fant 5 millioner kroner i kontanter i baksetet. Han leverte pengene tilbake til eieren, og vurderte aldri å ta dem selv. Foto: Reuters / Nuria Ling / The Straits Times
FANT PENGER I BAKSETET: Sia Ka Tian (70) fant 5 millioner kroner i kontanter i baksetet. Han leverte pengene tilbake til eieren, og vurderte aldri å ta dem selv. Foto: Reuters / Nuria Ling / The Straits Times Vis mer

Taxisjåfør fant fem millioner i baksetet

Vurderte aldri å beholde pengene selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En taxisjåfør i Singapore har fått mye ros etter at han returnerte en bærepose med 900 000 dollar i kontanter, i overkant av fem millioner norske kroner, som han fant i baksetet på bilen sin.

Sjåføren, Sia Ka Tian (70), fant posen etter å ha sluppet av et ferierende par fra Thailand på et kjøpesenter.

Han skjønte at posen inneholdt mye penger, men talte aldri hvor mye det faktisk var.

Leverte posen til arbeidsgiveren I stedet leverte han den på hittegodskontoret til arbeidsgiveren sin, ComfortDelGro Transport. De ansatte på kontoret ble sjokkerte da de fant ut hvor mye penger posen inneholdt.

Sia Ka Tian, som har jobbet som taxi-sjåfør i Singapore i over 30 år, tenkte aldri på å beholde pengene selv.

- Pengene betyr ingenting for meg. De tilhører ikke meg, sa Sia i følge Huffington Post.

Fikk pengene tilbake Paret som hadde glemt igjen posen kontaktet transportselskapet, og Sia ventet på dem da de kom for å hente pengene.

Sjåføren mottok en finnerlønn fra det takknemlige paret, og arbeidsgiveren vil i tillegg gi ham en pris for god service.

Ikke første gang Dette er ikke første gang en taxisjåfør finner store summer i bilen.

I oktober fant Adam Woldemariam, en taxisjåfør i Las Vegas, en lap-top-veske med over 221 000 dollar. Vesken tilhørte en person som hadde vunnet pengene på casino samme kveld.

Woldemariam fikk 2000 dollar  i «tips» da eieren fikk tilbake pengene sine.

I 2009, fant en annen sjåfør i Singapore 5 kilo gullbarrer i bilen sin. Gullet hadde en verdi på 377 000 dollar, over 2 millioner norske kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer