Taxisjåfør leverte tilbake koffert med 225 000 kroner

Hylles som helt i Argentina etter sin gode gjerning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Taxisjåføren Santiago Gori var ikke i tvil da han leverte tilbake en koffert med 130 000 pesos, eller ca 225 000 norske kroner. Eierene av pengene hadde glemt kofferten i Goris drosje. Den 49 år gamle taxi-sjåføren blir nå hyllet som helt i Argentina etter sin gode gjerning.

Argentinske nyheter har kastet seg over saken. Buenos Aires sliter med omfattende kriminalitet og Goris uselviske handling har fått stor oppmerksomhet. I hjembyen La Plata har naboene hengt opp plakater på Goris hjem hvor de skryter av sin lokale helt.

«Alle har nå lært seg å kjenne din godhet. Vi har visst om det i mange år», står det på en av plakatene.

- Det forbauser meg at dette overrasker så mange mennesker, sier Gori i følge nyhetsbyrået Reuters.

- Som om dette var noe spesielt. For meg var dette helt naturlig. Det du ikke jobber for, er ikke ditt, så hvordan kan du beholde det, spør Santiago Gori, som gir sin mor og sin gode oppdragelse æren får dåden.

En kampanje for å belønne Santiago Gori er satt i gang og så langt er det kommet inn over 100 000 pesos til sjåføren. Flere Facebook-grupper er også etablert for å hylle den ærlige drosjesjåføren. Pensjonistparet som fikk igjen sin gjenglemte koffert har belønnet Gori med 12 000 pesos.