Taxisjåfør siktet for voldtekt

36-åringen er fratatt kjøretillatelsen etter voldtektssiktelsen. Han hevder sexen med den fulle 20-åringen var frivillig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den angivelige voldtekten skal ha skjedd natt til søndag, mellom Kristiansand og Lillesand. Den 20 år gamle kvinnen var på vei hjem fra en fest rett etter midnatt, og tok drosje fra Kristiansand i retning Lillesand.

- Drosjesjåføren ble pågrepet søndag. Etter avhøret mandag, ble han løslatt fordi vi mener det ikke er gjentakelsesfare eller fare for bevisforspillelse, sier politijurist Beate Rullestad til Dagbladet.no.

Ledelsen i Taxi Sør besluttet i kveld å frata 36-åringen kjøregodkjenninga slik at han ikke kan jobbe for dem mens saken blir etterforsket.

- Vi tar ikke stilling til skyldspørsmålet, men sakens alvorlige karakter gjør at vi går til dette skrittet, sier daglig leder Jan Åge Sletten til Dagbladet.no.

Taxi Sør har pratet med både drosjeeieren og sjåføren som er av utenlandsk opprinnelse. Sjåføren har bare kjørt for selskapet noen måneder, og hadde før helga ikke mottatt noen klager, ifølge Sletten.

- Svært beruset

36-åringen har innrømmet at de hadde sex, men mener det skjedde frivillig.

Både NRK og Fædrelandsvennen melder at jenta skal ha vært svært beruset da hun dro fra festen. Ifølge vitner skal venninnene ha sendt henne hjem til moren nettopp fordi hun var så full.

Disse opplysningene ønsker ikke politijurist Beate Rullestad å kommentere overfor Dagbladet.no.

Jenta skal ha forklart at hun var for full til å gjøre motstand da han utførte det angivelige overgrepet. Ifølge Fædrelandsvennen er det også årsaken til at hun ikke anmeldte voldtekten før ti timer seinere.

Tekniske spor

Sjåføren er siktet for å ha hatt seksuell omgang med en person som er bevisstløs og ikke kan motsette seg handlingen. Jenta var svært preget av hendelsen under legeundersøkelsen, og hun vil få tilbud om bistandsadvokat. Politiet sikret seg i går tekniske spor fra drosjen i samarbeid med drosjeeieren.