Tiltalt:  Taxisjåføren i 40-årene må møte i Oslo tingrett, mandag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Tiltalt: Taxisjåføren i 40-årene må møte i Oslo tingrett, mandag. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Taxisjåfør skal ha befølt 94 år gammel kvinne

Mandag skal saken opp i Oslo tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En drosjesjåfør i 40-årene er tiltalt for å ha befølt en 94 år gammel kvinnelig passasjer. Mandag skal saken opp i Oslo tingrett. Tiltalte erkjenner ikke straffeskyld i saken.

- Han kjenner seg ikke igjen i beskyldningene, sier mannens forsvarer, Ida Andenæs til Dagbladet.

Besvimte I følge tiltalen skal mannen, i august i fjor, ha stanset bilen på et øde sted, kledd av kvinnen og befølt henne på magen.  Kvinnen klarte ikke å motsette seg handlingen på grunn av sin høye alder og nedsatt helse, mener påtalemyndigheten. Overgrepet endte til slutt med at hun mistet bevisstheten.

Selv om tiltalte ikke erkjenner straffeskyld har han, i følge forsvarer, samarbeidet med politiet.

- Han har vært i avhør og avgitt sin forklaring, sier Andenæs.

Kysset på munnen Et par måneder senere skal sjåføren ha fraktet en kvinne med sterkt nedsatt funksjonsevne. Etter å ha stanset bilen skal han ha gitt uttrykk for at den kvinnelige passasjeren var fin og kysset henne på munnen.

Heller ikke i denne saken erkjenner tiltalte straffeskyld.

- Han kjenner seg ikke igjen i anmeldelsene fra fornærmede, og sier at han ikke gjort noe av dette. Han syns derfor det er kjempetøft og skulle møte i retten på mandag, sier Andenæs.

Når saken starter i Oslo tingrett til uken, vil aktor be om erstatning til de fornærmede kvinnene, samt at sjåføren fratas førerkort, kjøreseddel samt retten til å drive persontransport.