Taxisjåfør som rømte til Norge fra Skottland dømt for voldtekt av 19-åring

Låste dørene på taxien og voldtok kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 48 år gammel pakistansk mann er funnet skyldig i voldtekt av en 19 år gammel skotsk kvinne i 2010, skriver den skotske avisa Daily Record.

Mannen ble pågrepet og siktet i 2011, men brøt meldeplikten etter at han ble sluppet løs fra varetekt. I mai i fjor ble han pågrepet i Norge av Romerike politidistrikt.

VG omtalte pågripelsen den gang, og skrev at mannen samtykket til varetektsfengsling fram til han ble utlevert, og at han ikke hadde noen tilknytning til Norge.

Kvinnen forklarte ifølge Daily Record at hun tok drosje fra Govan i Glasgow i november 2010, etter at hun hadde vært hos en venninne og sett X Factor på TV.

Men drosjesjåføren kjørte henne ikke hjem. Han stoppet bilen i en blindgate og låste døren, før han voldtok henne.

- Jeg prøvde å dytte ham vekk. Jeg ropte etter hjelp, men det var ingen i nærheten, forklarte hun ifølge avisa.

Drosjesjåføren hevdet i retten at kvinnen hadde samtykket til å ha samleie med ham, men retten trodde ikke på forklaringen. Mannen ble pågrepet etter at han kontaktet to tenåringsjenter, og blant annet spurte en av dem når hun sist hadde sex. De kontaktet politiet, som kom og pågrep mannen. De tok da en DNA-prøve av ham. Da fikk de også treff på klærne til 19-åringen som ble voldtatt i drosjen.