Taxisjåfør svindlet kunder

STAVANGER (Dagbladet): Sammen med spanske svindlere klarte en drosjesjåfør (26) fra Stavanger å bedra sine passasjerer for flere hundre tusen kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med enkelt utstyr kopierte han data fra kundenes kredittkort. Opplysningene ble lastet ned på magnetstriper på nye kort i Spania, og svindelen kunne pågå i flere måneder.

Nordmannen fikk noen hundrelapper for hvert kort som ble kopiert. Kundene ble bedratt for rundt en halv million kroner, mens forsøk på å handle for ytterligere 300000 ble avverget da ligaen ble avslørt.

Drosjesjåføren har lagt alle kort på bordet og er en angrende synder.

- Mannen vil bli tiltalt for grovt bedrageri og dokumentforfalskning, opplyser politiadjutant Trond Ø. Svendsen.

Vekker for mange

Advokat Bjarne Bastiansen, som forsvarer den siktede, mener at hans klient har vært en nokså passiv partner i bedrageriet.

- Hans personlige vinning har vært liten, sier Bastiansen.

- Denne saken bør også være en vekker for kredittkortselskapene. Med rett utstyr og slett moral er det skremmende enkelt å gjennomføre slik svindel, framholder advokaten.

Til sammen ti drosjekunder ble svindlet. Kortinnehaverne slo alarm og kontaktet politiet da de oppdaget at store varekjøp i Spania var belastet deres konti. Kortselskapet VISAs egen etterforsker fant raskt ut at alle kort som var brukt i Spania, også hadde vært innom en sjåfør i Rogaland Taxi.

Ble kjent i Syden

Ifølge politiadjutant Svendsen hadde nordmannen blitt kjent med sin spanske partner under et ferieopphold. Utstyret ble levert av spanjolen(e).

Drosjesjåføren dro kredittkortene gjennom den ordinære terminalen for betaling. Men kortene ble også dratt gjennom en såkalt «skimmer» som avleste alle data på magnetstripene. Disse ble så lagret i en microchip og sendt til Spania, der kollegaen(e) satt klare med ubrukte kort.

Nordmannen er tidligere ustraffet. Han er ikke lenger drosjesjåfør. Stavanger-politiet har oversendt sine dokumenter i saken til spansk politi. Kredittkortselskapene dekker tapene for sine kunder.

ENKELT: Drosjesjåføren (26) fra Stavanger tappet kundenes kredittkort for opplysninger. I Spania ble dataene lastet ned på nye kort, og det ble handlet for hundretusener av kroner.