Taxisjåfør truet med gæver

I nesten en time måtte den 32-årige taxisjåføren i Bergen kjøre rundt med en desperat 41-åring i natt. Mannen truet ham med et gevær fra baksetet i bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ved hjelp av prat og kløktig framferd klarte en drosjesjåføren å holde kontroll over en mannen.

Gisselhendelsen startet i Fyllingsdalen i Bergen ved 0340-tiden. 41-åringen satte seg inn i bilen, og med munningen på geværløpet i sjåførens nakke beordret han en rundtur i Bergen. Via alarmen i drosjen ble politiet varslet, og de lå på hjul hele tiden.

En time varte rundturen i Bergen før drosjen stanset på Torget. Der stormet to sivilkledde tjenestemenn mot bilen og pågrep 41-åringen.

Ville ha hjelp

Politikammeret i Bergen opplyser at 41-åringen var sterk beruset da han ble innbrakt, så noe avhør av mannen ville ikke bli aktuelt før senere i dag. Til politiet har mannen bedt om å få psykiatrisk hjelp.

Direktør Jon Gaute Kvinge ved Bergen Taxi snakket på morgenkvisten søndag med sjåføren. Kvinge sier at han var i overraskende god form etter hendelsen, og sjåføren får meget godt skussmål for sin kjølige og avventende håndtering av hendelsen.

Enkeltstående

- Den økte grad av vold som er avdekket i Oslo den senere tid, gjør seg også gjeldende i Bergen. Men inntil videre velger vi å se på nattens hendelse som enkeltstående, sier Kvinge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer