Taxisjåfør truet med gæver

I nesten en time måtte den 32-årige taxisjåføren i Bergen kjøre rundt med en desperat 41-åring i natt. Mannen truet ham med et gevær fra baksetet i bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved hjelp av prat og kløktig framferd klarte en drosjesjåføren å holde kontroll over en mannen.

Gisselhendelsen startet i Fyllingsdalen i Bergen ved 0340-tiden. 41-åringen satte seg inn i bilen, og med munningen på geværløpet i sjåførens nakke beordret han en rundtur i Bergen. Via alarmen i drosjen ble politiet varslet, og de lå på hjul hele tiden.

En time varte rundturen i Bergen før drosjen stanset på Torget. Der stormet to sivilkledde tjenestemenn mot bilen og pågrep 41-åringen.

Ville ha hjelp

Politikammeret i Bergen opplyser at 41-åringen var sterk beruset da han ble innbrakt, så noe avhør av mannen ville ikke bli aktuelt før senere i dag. Til politiet har mannen bedt om å få psykiatrisk hjelp.

Direktør Jon Gaute Kvinge ved Bergen Taxi snakket på morgenkvisten søndag med sjåføren. Kvinge sier at han var i overraskende god form etter hendelsen, og sjåføren får meget godt skussmål for sin kjølige og avventende håndtering av hendelsen.

Enkeltstående

- Den økte grad av vold som er avdekket i Oslo den senere tid, gjør seg også gjeldende i Bergen. Men inntil videre velger vi å se på nattens hendelse som enkeltstående, sier Kvinge.