Taxisjåføren siktet

Drosjesjåføren som kjørte Johnny Øvergård (43) hjem, ble i går kveld siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SØRUMSAND/FROGNER (Dagbladet): Politiet vet ikke hvordan Øvergård fikk skadene som kostet ham livet, men ved å spore bruken av mannens bankkort fant de ut at han ble kjørt hjem av en drosje. Politiet kom først i kontakt med drosjesjåføren ved 16-tida i går ettermiddag. Ved midnatt ble det klart at sjåføren ble siktet. Han framstilles for varetektsfengsling i Nedre Romerike forhørsrett i dag.

Ikke trodd

Den 35 år gamle drosjesjåføren er svensk statsborger, av afrikansk opprinnelse. Mannen erkjenner ikke straffskyld. Grunnlaget for siktelsen er at politiet ikke fester lit til mannens forklaring.

Eieren av drosjen satt i går også i avhør, men ble smuglet ut bakveien på Sørum lensmannskontor i Sørumsand etter et par timer. Han er nå sjekket ut av saken.

Familie og venner tente i går kveld lys og la ned blomster på stedet der Johnny Øvergård ble funnet.

Hans Morten Vardøy, kona Torild Bråthen og sønnen Ole Morten Bråthen Vardøy (8) kjente Johnny fra fotballmiljøet i Frogner I.L., der han trente åtteåringene. De beskriver ham som en ressursperson.

Fotballtrener

Kvelden før spilte åtteårslaget der han var trener, turnering i nabobygda. Uvitende om at treneren hadde vært ute for en ulykke.

Fotballtreneren var opprinnelig fra Balsfjord i Troms, men hadde bodd på Frogner i Sørum i om lag ti år.

- Jeg har kjent ham i 15 år nå. Dette er så trist at jeg ikke har ord for det, sier Espen Frey som var på åstedet i går for å legge ned blomster. Også kameratene til Johnny var der i går.