Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Taxivold var gjenghevn

Drosjesjåføren (29) ble skamslått med balltre natt til tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til mannen mener volden var en hevnaksjon etter skytingen på Gardermoen. Sjåføren er fetter av de to brødrene som er siktet for å ha beskutt Arshad Mahmood (34) på Gardermoen sist måned, skriver Aftenposten Aften. 29-åringens onkel, Mohammed Akhtar Raja, sier til NRK at han tror volden var en hevnaksjon.

- Det var på grunn av det som skjedde på Gardermoen, hevder han.

Politiet tror hendelsen natt til tirsdag kan føre til flere aksjoner

- Vi kan ikke se bort ifra det, i den grad dette var en hevnaksjon, sier politiadvokat Thom Haaland i Asker og Bærum politidistrikt.

Drosjesjåføren ventet ved Arkaden i Oslo sentrum da han rundt klokken halv ett natt til tirsdag fikk en mannlig passasjer som skulle til Fossum idrettspark på Eiksmarka i Bærum. Der skal tre ventende menn ha kastet seg over mannen og banket ham opp med et balltre.

Sjåføren fikk brudd i det ene kinnbeinet og mindre alvorlige skader i armer og bein. 29-åringen skal også ha mistet flere tenner. Han ble fraktet til Ullevål universitetssykehus. Tilstanden hans skal være stabil. Politiet leter nå etter fire menn i forbindelse med overfallet.

Drosjesjåføren ringte selv familien og fortalte at han var blitt slått.

- Han ringte meg i 00.30-tiden og sa: «De dreper meg, de dreper meg». Jeg ble veldig sjokkert. Jeg spurte hva som var skjedd, og da sa han at det var gjengen til han som ble skutt på Gardermoen som sto bak, sier Shazad Raja til NRK.

Skuddofferet fra Gardermoen, Arshad Mahmood sier selv at han ikke ønsker hevn for det som skjedde, og avviser at han har noe med voldsepisoden å gjøre.

- Ingen av mine venner eller jeg står bak dette her. Jeg har ikke tenkt å hevne, sier han til TV 2.

Tirsdag skal han selv ha mottatt en drapstrussel i brevs form. Politiet var hjemme hos ham og tok med seg brevet.

- Jeg er redd for livet mitt. Jeg går ikke ut, sier Mahmood.

(NTB)

ÅSTEDET: En mann ble skutt i hodet utenfor avgangshallen på Oslo Lufthavn Gardermoen 20. juni.