Taylor og Courtney kysset i butikken: - Vi ble slått og arrestert

Går til sak mot politiet på Hawaii.

GÅR TIL SAK: Courtney Wilson (25 t.v.) og Taylor Guerrero (22) har gått til sak mot politiet på Hawaii etter at de ble arrestert på en matbutikk. Foto: AP/Jennifer Sinco Kelleher/NTB scanpix
GÅR TIL SAK: Courtney Wilson (25 t.v.) og Taylor Guerrero (22) har gått til sak mot politiet på Hawaii etter at de ble arrestert på en matbutikk. Foto: AP/Jennifer Sinco Kelleher/NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble alt annet enn en fredelig og rolig ferie på Hawaii for paret Courtney Wilson og Taylor Guerrero.

Det Los Angeles-baserte jentene var nemlig i matbutikken der de angivelig holdt hender og kysset og klemte blant butikkhyllene.

Det var også der politibetjent Bobby Harrison oppdaget paret.

- Slått i ansiktet Ifølge Washington Post skal nemlig politimannen ha reagert kraftig da han så kvinnene kjærtegne hverandre i butikken.

De hadde vært på ferie i Oahu på Hawaiis nordkyst to dager da hendelsen oppsto, og i et søksmål mot politiet i hovedstaden Honolulu har kvinnene redegjort for hvordan de opplevde hendelsen, skriver Hawaii News Now.

Hendelsen skjedde i begynnelsen av mars i år, og ifølge parets søksmål skal politimannen ha bedt paret om å ta kosingen «et annet sted». Paret skal ha umiddelbart ha fulgt politiets anmodning, men da de etterpå møttes i kassakøen, begynte de virkelige tumultene.

Politibetjenten skal ha hatt med seg en av de ansatte og bedt paret om å forlate butikken. I tillegg skal han ha sagt: «dere vet ikke å oppføre dere. Dere skjønner ikke forskjellen på et motellrom og en matbutikk».

Da skal 25 år gamle Wilson i forvirringen ha tatt opp telefonen for å ringe politiet. Ifølge søksmålet skal politibetjent Harrison da ha tatt tak i Wilsons hånd og slått henne i ansiktet.

Han skal også ha dyttet kjæresten Guerrero i bakken. Ifølge søksmålet skal hun ha sparket politibetjenten i beinet da hun var på vei i bakken.

Tre dager i fengsel Politimannen var ikke i tjeneste, men hadde på uniform. Håndjern hadde han imidlertid ikke med seg, så han beordret de andre ansatt ved butikken til å holde de to kvinnene nede.

- Vi er vant til å få noen slengbemerkninger av og til, sier paret selv til nyhetsbyrået AP om hendelsen.

På Hawaii ble de imidlertid satt i arresten, og siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

Vasket leiligheter for å overleve De tilbrakte tre dager i fengsel og betalte ut kausjon. Betingelsen var at de måtte bli på Hawaii fram til rettssaken, og fikk seg jobb med å vaske leiligheter for å overleve.

Siktelsen mot dem ble imidlertid henlagt i domstolen i juli, og nå har paret gått til sak mot politiet i Honolulu for urettmessig pågripelse og trakassering. Harrison har tjenestegjort i politiet i 26 år.

- En intern gransking ble satt i gang denne uka for å undersøke om dette var en urettmessig pågripelse, sier polititalskvinne Michelle Yu til AP.

- Jeg vil virkelig sette et eksempel med denne politimannen. Det har gjorde var fullstendig feil, og jeg håper dette kan hjelpe på at folk i framtida står opp for hva de mener er rett, sier Wilson til KHON-TV.