Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tea Party: - Vi er også et av Arizona-skyterens ofre

Trent Humphries sier blodbadet i Arizona har utviklet seg til en konspirasjon for å knekke Tea Party-bevegelsen.

OFRE?: Tea Party-grunnlegger Trent Humphries argumenterer overfor The Guardian at det er flere ofre etter blobadet sist lørdag: Tea Party-bevegelsen - og hans egen familie. Foto: SCANPIX
OFRE?: Tea Party-grunnlegger Trent Humphries argumenterer overfor The Guardian at det er flere ofre etter blobadet sist lørdag: Tea Party-bevegelsen - og hans egen familie. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt ble det meldt at kongressrepresentanten Gabrielle Giffords ikke kommer til å dø etter at hun fikk en en kule gjennom hjernen da Jared Loughner skjøt mot henne og folkemassen på et politisk møte i Tucson lørdag formiddag. Seks personer, blant dem ei ni år gammel jente, mistet livet da de ble skutt av 22-åringen.

Men nå argumenterer Tea Party-grunnlegger Trent Humphries overfor The Guardian at det er flere ofre etter blobadet sist lørdag: Tea Party-bevegelsen - og hans egen familie.

Drapene, sier han, har utviklet seg til en konspirasjon for å ødelegge protestbevegelsen og stilne all opposisjon mot regjeringen.

Sterke beskyldninger Ytterste høyre har måtte tåle sterke beskyldninger etter at Giffords ble skutt. Blant annet har tidligere Tea Party-dronning Sarah Palin blitt beskyldt for å «ha blod på hendene». 

Den lokale sheriffen, Clarence Dupnik, var raskt ute med å skylde på den voksende bitterheten, hatet og sinnet som lokale radiostasjoner og Tea-Party bevegelsen har rettet mot regjeringen. Blant annet har president Barack Obama og kongresskvinnen Giffords blitt portrettert som folkefiender, uamerikanske - og som nazister. Gifford har selv advart mot retorikken, etter at Sarah Palin lagde en kampanje hvor Gifford ble portrettert med en målskive.

- Får skylda «En del har trodd på sheriffen når han sier at dette var forårsaket av radiostasjoner og Tea Party-ekstremister. Jeg tror det har blitt gjort stor skade, og at mange nå tror det er jeg og min kone som har skylden i dette drapet», sier Humphries til The Guardian.

Han mener demokratene bruker blobadet for å tvinge sine motstandere i kne: «Folk vil ikke høre på at dette bare var en urasjonell dum og ond handling. De vil at den skal være logisk», sier Humphries.

Det er ingen tvil om at Tea Party-lederen har blitt beskyldt direkte, skriver The Guardian. Humphries beskylder sheriffen for å ha inspirert en rekke hat-eposter som familien har motatt. I én av e-postene står det blant annet at «Dere er skyldig i å ha drept et barn, en dommer og syv andre uskyldige i dag. Må du råtne i helvete ("May you rot in hell" red.anm.».

I sorg Humphries er forbløffet. Han er selv i sorg etter at en av hans naboer, Dorwan Stoddard, døde da han forsøkte å beskytte kona fra Arizona-desperadoens kuler. Kona ble skadet. 

BLOD PÅ HENDENE?: Ytterste høyre har måtte tåle sterke beskyldninger etter at Giffords ble skutt. Blant annet har tidligere Tea Party-dronning Sarah Palin blitt beskyldt for å «ha blod på hendene».  Foto: SCANPIX/AP
BLOD PÅ HENDENE?: Ytterste høyre har måtte tåle sterke beskyldninger etter at Giffords ble skutt. Blant annet har tidligere Tea Party-dronning Sarah Palin blitt beskyldt for å «ha blod på hendene». Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Men utenfor sykehuset hvor Giffords ligger hardt skadd peker demonstrantene fingeren mot Tea Part-bevegelsen og mot Humphries, som støttet motkandidaten til Giffords ved sist valg, Jesse Kelly.

Den tidligere irak-soldaten Kelly publiserte under valget en kontroversiell valgplakat hvor det blant annet sto «Sikt på målet for seier i November. Hjelp oss å fjerne Giffords fra kongressplassen. Skyt en helautomatisk M16 med Jesse Kelly».

«Våpen er en stor ting i Arizona. Gifford eier selv våpen», sier Humphries.

SKØYT KONGRESSKVINNE: I natt ble det meldt at kongressrepresentanten Gabrielle Giffords ikke vil dø etter at hun fikk en en kule gjennom hjernen da Jared Loughner skjøt mot henne og tilhørerne hennes på et politisk møte i Tucson lørdag formiddag. Seks personer, blant dem ei ni år gammel jente, mistet livet da de ble skutt av 22-åringen.  Foto: SCANPIX
SKØYT KONGRESSKVINNE: I natt ble det meldt at kongressrepresentanten Gabrielle Giffords ikke vil dø etter at hun fikk en en kule gjennom hjernen da Jared Loughner skjøt mot henne og tilhørerne hennes på et politisk møte i Tucson lørdag formiddag. Seks personer, blant dem ei ni år gammel jente, mistet livet da de ble skutt av 22-åringen. Foto: SCANPIX Vis mer

«Du har President Obama som sier at vi straffer våre fiender. Han sier ting som: Hvis de tar fram en kniv, tar vi fram en pistol. Dette er ikke noe som er begrenset til Tea Party-bevegelsen», sier Humphries.

BLODBAD. Trent Humphries mener demokratene nå bruker blobadet for å tvinge sine motstander i kne: «Folk vil ikke høre på at dette bare var en urasjonell dum og ond handling. De vil at den skal være logisk», sier Humphries. Foto: SCANPIX
BLODBAD. Trent Humphries mener demokratene nå bruker blobadet for å tvinge sine motstander i kne: «Folk vil ikke høre på at dette bare var en urasjonell dum og ond handling. De vil at den skal være logisk», sier Humphries. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media