Teak-verstingene

Skeidar, Smart Club, Plantasjen, Living, Møbel-piraten og Bolia selger hagemøbler i teak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Og om du lar være å handle i disse butikkene kan du være med på å få ned antall jordras og tap av menneskeliv som følge av teak-hogst i Indonesia.

Satser på teak

Det er Regnskogfondet som har kåret årets versting, nemlig Ballerud Hagesenter i Bærum, som selv kaller seg verdens største hagemøbelsenter. Her selges Indonesia-teak, naturteak fra Burma og hvitmalte møbler av regnskogstømmer.

For det er fortsatt mange som satser hardt på salg av teakmøbler i Norge. Nå er hagemøbelsesongen i full gang, og Regnskogfondet vil advare folk mot å kjøpe sine møbler fra disse forhandlerne.

- Problemet er at det hogges alt for mye teak. Det fører til at det går jordras. I fjor drepte et av disse 21 landsbybeboere på Java. Hele landsbyer forsvinner og tusenvis blir hjemløse. Selskapet som hogger teak i Indonesia er dømt for raset, men de nekter å betale erstatning, sier Nils Hermann Ranum, kampanjeansvarlig i Regnskogfondet til Dagbladet.no.

De siste fem årene har det vært 16 større jordras og seks flommer på Java der teaken vokser. Herfra kommer de norske hagemøblene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer