Teater-tyv

Den 19 år gamle tyven drømte kanskje om en gang å bli «Bør Børson», da han stjal fra skuespillerne på Trøndelag Teater lørdag kveld. Men at han skulle havne midt opp i teaterstykket om den legendariske storkaren fra Olderdalen, var vel neppe en del av drømmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen sørget i alle fall for teaterhistorie. Tyven ble oppdaget av en inspisient mens han stjal penger fra flere lommebøker i garderoben til skuespillerne - og dermed fant den unge mannen det best å bryte oppfordringen fra overbankgeneraldirektørkonsul Bør Børson om «å berre slæng rævva ne'på».

Med flere ansatte i Trøndelag Teater etter seg gikk flukten gjennom teateret - og kulminerte med at tyven havnet på hovedscenen under den første scenen i stykket. Skuespilleren som spiller lensmann i stykket, gjorde attpåtil honnør da tyven i joggedress entret scenen.

- Jeg trodde først at det var en av skuespillerne som hadde kommet for seint på scenen, men jeg syntes det var noe merkelig med kostymet hans, sier en lattermild Paul Ottar Haga, som spiller Bør i forestillingen.
Han hadde ikke engang kommet i gang foran publikum før den nye Bør «stjal showet».

Teaterhistorie

Publikum skjønte lite da en mann i joggedress i hastig fart krysset scenen, men de ble kanskje noe klokere da sangen «Hainn Bør ha vorte toillat» kom etter den høyst merkelige scenen.

Selveste politimester Per Marum var til stede i salen lørdag kveld, men han merket ikke noe spesielt til opptrinnet og tok derfor ikke opp jakten.

- Jeg trodde det var en av Bør Børsons sambygdinger som var ute på joggetur, humrer politisjef Marum.
- Nei da, det var så pass mange folk på scenen at jeg ikke merket meg denne mannen spesielt, meddeler Marum. Derimot fikk han en fyldig rapport etter forestillingen fra så vel andre teatergjengere som sin egen vaktsjef ved politivakta. Marum kan imidlertid avkrefte alle eventuelle spekulasjoner om at slikt skjer ofte ved Trøndelag Teater. - Hendelsen må da være teaterhistorie langt utover Nordens grenser! Det er svært sjelden en tyv havner på scenen under flukt, fastslår Marum.

- Minneverdig

Etter 74 forestillinger på tre måneder tok «Bør Børson» sommerferie med lørdagens forestilling.

- Den ble i alle fall minneverdig, sier Paul Ottar Haga, som selv også fikk frastjålet penger av 19-åringen.
Gjerningsmannen ble effektivt pågrepet av ansatte ved teateret idet han kom av scenen. Deretter ble han tatt hånd om av politiet. 1500 kroner hadde mannen tatt fra skuespillerne. Det viste seg at den nye «Bør Børson» var etterlyst for flere andre vinningsforbrytelser, og han ble derfor varetektsfengslet. I dag framstilles mannen for varetektsfengsling.