Teater-tyv

Den 19 år gamle tyven drømte kanskje om en gang å bli «Bør Børson», da han stjal fra skuespillerne på Trøndelag Teater lørdag kveld. Men at han skulle havne midt opp i teaterstykket om den legendariske storkaren fra Olderdalen, var vel neppe en del av drømmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mannen sørget i alle fall for teaterhistorie. Tyven ble oppdaget av en inspisient mens han stjal penger fra flere lommebøker i garderoben til skuespillerne - og dermed fant den unge mannen det best å bryte oppfordringen fra overbankgeneraldirektørkonsul Bør Børson om «å berre slæng rævva ne'på».

Med flere ansatte i Trøndelag Teater etter seg gikk flukten gjennom teateret - og kulminerte med at tyven havnet på hovedscenen under den første scenen i stykket. Skuespilleren som spiller lensmann i stykket, gjorde attpåtil honnør da tyven i joggedress entret scenen.

- Jeg trodde først at det var en av skuespillerne som hadde kommet for seint på scenen, men jeg syntes det var noe merkelig med kostymet hans, sier en lattermild Paul Ottar Haga, som spiller Bør i forestillingen. Han hadde ikke engang kommet i gang foran publikum før den nye Bør «stjal showet».

Teaterhistorie

Publikum skjønte lite da en mann i joggedress i hastig fart krysset scenen, men de ble kanskje noe klokere da sangen «Hainn Bør ha vorte toillat» kom etter den høyst merkelige scenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer