Teaterstykke filmet hjemmet til Tybring-Gjedde. Skuespilleren har mottatt grove trusler

- De skriver at de vet hvor jeg bor, at jeg er snart deportert, og de sammenligner meg med Quisling, sier hun.

OPPRØRT OVER TEATERSTYKKE: Christian Tybring-Gjedde og hans kone reagerer begge på at deres hus vises i et teaterstykke som setter dem i et negativt lys. I etterkant av kritikken fra Tybring-Gjedde er det framsatt trusler mot skuespillerne i stykket. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OPPRØRT OVER TEATERSTYKKE: Christian Tybring-Gjedde og hans kone reagerer begge på at deres hus vises i et teaterstykke som setter dem i et negativt lys. I etterkant av kritikken fra Tybring-Gjedde er det framsatt trusler mot skuespillerne i stykket. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Truslene kom på Facebook og ble anmeldt til politiet mandag ettermiddag, opplyser skuespilleren til Dagbladet.

Saken bunner i teaterstykket «Ways of Seeing», som går på Black Box-teateret i Oslo. I oppsetningen vises bilder av hjemmene til blant annet justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) og Christian Tybring-Gjedde (Frp).

På scenen framstilles Frp-erne, sammen med blant andre Resett-sjef Helge Lurås, som en del av et nettverk som vil gjøre Norge til et mer rasistisk land. Også Jens Stoltenberg (Ap) og Resetts sponsorer trekkes inn i stykket.

Ingen av de involverte ble varslet om at deres hjem ble filmet for bruk på teateret. Blant annet Aftenpostens anmelder har omtalt stykket som problematisk på grunn av de hemmelig opptakene.

- Hat mot nordmenn

Ingvil Smines Tybring-Gjedde er statssekretær i olje- og energidepartementet. Hennes ektefelle, Christian Tybring-Gjedde, er blant Frps mest profilerte representanter på Stortinget.

Begge tar sterk avstand fra teaterstykkets innhold. Ingvil Smines Tybring-Gjedde har i intervju med nettstedet Human Rights Service sagt at hun er redd og omtalt stykket som «farlig».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer