Teaterstykke kaller Frp-ere rasister. Men partiet freder millionstøtta

Flere Frp-ere er rasende på Black Box-teateret. Frp freder nå statsstøtta til teateret.

RØRER IKKE PENGENE: Morten Wold lover at Frp ikke kommer til å ta penger fra teateret som kaller flere partimedlemmer rasister. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
RØRER IKKE PENGENE: Morten Wold lover at Frp ikke kommer til å ta penger fra teateret som kaller flere partimedlemmer rasister. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er selvsagt ikke sånn at vi kommer til å gå aktivt for å redusere støtten til dette teateret, sier Morten Wold (Frp) til Dagbladet.

- Sånn holder vi ikke på. Frp støtter ytringsfriheten og retten til fri, kunstnerisk ytring, men vi har stilt spørsmål ved om det var nødvendig av teateret å gå så langt denne gangen. Det mener jeg er et helt betimelig spørsmål, legger han til.

Wold, som er Frps kulturpolitiske talsperson, sikter til stykket «Ways of Seeing» på Black Box i Oslo. I stykket vises videoopptak av husene til blant andre stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) og justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). De to er blant flere som henges ut som rasister i stykket.

Som Dagbladet meldte, har en av skuespillerne mottatt grove trusler etter stykket ble refset fra Frp-hold.

Truet ytringsfrihet

Også statssekretær Ingvild Smines Tybring-Gjedde (Frp) har reagert på stykket, og det ble hevdet i intervju med Human Right Service (HRS) at hun har «tatt saken videre politisk».

Regissør Pia Maria Roll forteller Dagbladet at hun opplevde sin ytringsfrihet truet når regjeringen nå angivelig er involvert. Black Box fikk sju millioner i støtte over statsbudsjettet i fjor, og dette frykter Roll kan forsvinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer