Ted Cruz danket ut Trump og vant i Iowa

Dødt løp mellom Clinton og Sanders på demokratisk side.

STOR SEIER: Ted Cruz (bildet) vant nominasjonen i Iowa selv om Trump ledet stort på meningsmålingene. Foto: Michael Zamora/The Des Moines Register via USA TODAY NETWORK
STOR SEIER: Ted Cruz (bildet) vant nominasjonen i Iowa selv om Trump ledet stort på meningsmålingene. Foto: Michael Zamora/The Des Moines Register via USA TODAY NETWORK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WEST DES MOINES/NEW YORK (Dagbladet): Nominasjonsvalget i Iowa ble den thrilleren mange hadde spådd på forhånd.

De store TV-kanalene CNN, FOX, MSNBC og ABC meldte alle ved 4.30-tida norsk tid at senator Ted Cruz vinner nominasjonskampen i Iowa. Han har gjort det overraskende bra og slått Donald Trump, som ledet på meningsmålingene.

Da 99 prosent av de forventede stemmene var talt opp, hadde Cruz en oppslutning på 28 prosent, mens Trump hadde 24 prosent. Marco Rubio har også gjort det overraskende bra, og fikk 23 prosent av stemmene.

- Seier for grasrota Til voldsom jubel gikk Ted Cruz på talerstolen. Dette blir ansett som en enorm seier for ham.

- Gud velsigne Iowa! I kveld er en seier for grasrota. I kveld er en seier for modige konservative i Iowa og resten av dette flotte landet. I kveld har folk i Iowa snakket.

- De har sagt at den neste republikanske presidenten ikke vil bli valgt av mediene. Han vil ikke bli valgt av etablissementet i Washington eller av lobbyistene. Men han vil bli valgt av den aller mektigste kraften, vi det amerikanske folk, sier Cruz til svær jubel, og med familien rundt seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer