Valget i USA:

Ted Cruz stemmer likevel på Trump

Washington (NTB-AP): Ted Cruz har ombestemt seg og velger likevel å gi sin stemme til erkerivalen Donald Trump i presidentvalget.

STØTTE: Ted Cruz vil likevel støtte Donald Trump og stemme på ham. Det melder Cruz selv i kveld. Her under en debatt mellom dem i mars. Foto: Reuters / NTB scanpix
STØTTE: Ted Cruz vil likevel støtte Donald Trump og stemme på ham. Det melder Cruz selv i kveld. Her under en debatt mellom dem i mars. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ted Cruz har ombestemt seg og velger likevel å gi sin stemme til erkerivalen Donald Trump i presidentvalget.

Den kristenkonservative republikaneren skriver på Facebook-siden sin fredag at valg av nye høyesterettsdommere er avgjørende for at han velger å støtte Trump framfor Hillary Clinton i presidentvalget i november.

- Vi er kun én dommer fra å miste våre grunnleggende rettigheter, og den neste presidenten skal utnevnte fire nye dommere. Vi vet at Clinton utvilsomt vil utnevne venstreideologer. Trump derimot har lovet å utnevne dommere som Scalia, skriver Cruz med henvisning til den tidligere konservative høyesterettsdommeren Antonin Scalia.

Ted Cruz sto igjen som Donald Trumps argeste rival under Republikanernes nominasjonsprosess tidligere i år. Da han trakk seg fra nominasjonskampen i mai, var Cruz ganske så tydelig på at han ikke ville støtte Trumps kandidatur.

Det fastholdt han under partiets landsmøte i sommer. Men nå har han altså snudd.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer