Valget i USA:

Ted Cruz stemmer likevel på Trump

Washington (NTB-AP): Ted Cruz har ombestemt seg og velger likevel å gi sin stemme til erkerivalen Donald Trump i presidentvalget.

STØTTE: Ted Cruz vil likevel støtte Donald Trump og stemme på ham. Det melder Cruz selv i kveld. Her under en debatt mellom dem i mars. Foto: Reuters / NTB scanpix
STØTTE: Ted Cruz vil likevel støtte Donald Trump og stemme på ham. Det melder Cruz selv i kveld. Her under en debatt mellom dem i mars. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ted Cruz har ombestemt seg og velger likevel å gi sin stemme til erkerivalen Donald Trump i presidentvalget.

Den kristenkonservative republikaneren skriver på Facebook-siden sin fredag at valg av nye høyesterettsdommere er avgjørende for at han velger å støtte Trump framfor Hillary Clinton i presidentvalget i november.

- Vi er kun én dommer fra å miste våre grunnleggende rettigheter, og den neste presidenten skal utnevnte fire nye dommere. Vi vet at Clinton utvilsomt vil utnevne venstreideologer. Trump derimot har lovet å utnevne dommere som Scalia, skriver Cruz med henvisning til den tidligere konservative høyesterettsdommeren Antonin Scalia.

Ted Cruz sto igjen som Donald Trumps argeste rival under Republikanernes nominasjonsprosess tidligere i år. Da han trakk seg fra nominasjonskampen i mai, var Cruz ganske så tydelig på at han ikke ville støtte Trumps kandidatur.

Det fastholdt han under partiets landsmøte i sommer. Men nå har han altså snudd.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer