Ted Kennedy sto på Bushs terrorliste

Senator Edward «Ted» Kennedy er blitt nektet å fly fordi han sto på Bush-regjeringens flyforbudsliste over mistenkte terrorister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem ganger ble Kennedy stanset og avhørt på forskjellige flyplasser. En ledende tjenestemann i administrasjonen sier til The Washington Post at Kennedys navn sto på lista fordi en «ekte» terroristmistenkt hadde brukt hans navn som et alias.

Det var i forbindelse med en høring i Kongressen om vanlige borgeres problemer med de nye antiterrorlovene at senator Kennedy tok ordet og fortalte om sine problemer, særlig på flyplassene Regan National og Boston Logan:

Ikke perfekte

-  Du kan ikke kjøpe billett med dette flyselskapet til Boston, ble det sagt ved innsjekkingen.

-  Hvorfor ikke? spurte jeg.

-  Det kan vi ikke fortelle deg, var svaret, sa Kennedy.

Edward M. Kennedy er en av USAs mest kjente politikere og en av de mektigste senatorene i Washington. Men det hjalp lite så lenge han sto på lista over mistenkte terrorister. Føderale agenter med ansvar for flysikkerheten sier at feilen aldri skulle ha skjedd, men påpeker at disse listene ikke er perfekte.

Hva med vanlige folk?

I private samtaler med The Washington Post gir de uttrykk for at de synes det er pinlig at det tok mer enn tre uker for Kennedy og hans stab å få navnet fjernet fra listene.

-  Denne byråkratiske feilen overfor en av Washingtons mektigste får en til å undre over hvor mange andre ikke-terrorister som står på listene. En med Kennedys status kan ringe en venn for å få navnet sitt fjernet, men hva med vanlige amerikanske borgere som ikke har dette nettverket? spør Reginald T. Shuford i borgerrettsorganisasjonen ACLU.

FIKK IKKE FLY: Fem ganger ble senator Edward «Ted» Kennedy stanset og avhørt på flyplasser.