«Teddynauten» Teddy skutt opp i rakett

Se video av den vellykkede oppskytingen fra Andøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANDØYA RAKETTSKYTEFELT: Med skinnende sol og spisse fjell som bakteppe, suste raketten med den viskelærstore «teddynauten» Teddy opp fra Andøya rakettskytefelt klokka 17.30, presis, til applaus fra kong Harald. Tilbake lå en stripe røyk, latter og jubel fra de mange hundre frammøtte.

Det var mer et whoosh, enn et brøl og flammehav; den lille plastpioneren brøt lydmuren allerede før han hadde forlatt oppskytingstedet. Millisekunder senere slo raketten et hull i skylaget, og la ut på sin 85 sekunder lange ferd mot en styrtlanding i havet.

På toppen nådde Teddy en høyde på noen få kilometer, et godt stykke under den alment aksepterte grensen mot rommet.

- Nedslag bekreftet, lød det i ekko mellom bergene som danner en halvsirkel rundt rakettbasen, som denne helga feirer 50 år.

- En suksess I tillegg til kongen, hadde astronaut Christer Fuglesang og en rekke embedsmenn fra inn- og utland stilt opp for å vinke farvel og applaudere jubileumsraketten med Teddy, som ble skutt opp på dagen et halvt århundre etter den første Andøya-raketten.

- Dette var en suksess. Helt nominelt, altså som det skulle, sier sjef for rakettskytefeltets rakett- og ballongavdeling, Kjell Bøen, til Dagbladet etter oppskytingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer