Tegn en professor!

Akademia vil være den siste delen av samfunnet som blir likestilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagens lekse til alle i familien din, store som små. Tegn en professor. Det er hele oppgaven. Ingen stikkord, bare et hvitt ark og beskjed om å tegne en professor. Etterpå skriver du en kommentar til dette innlegget og forteller om resultatet.

Så får vi alle svaret på hvorfor kvinneandelen blant akademikere i høye posisjoner er så lav. Du får svaret på ganske mye annet også, men først og fremst hvilke ubevisste holdninger de aller fleste av oss har til professorer og akademikere generelt. Hvordan det gikk i min familie? Les videre.

Jeg er selv akademiker og liker å tro at jeg klarer å overføre gode balanserte holdninger til min datter på 7. Vi er aktive på flere fronter, men havner også i sofakroken. Vi ser både Donald og Kim Possible på TV, det siste har bekymret meg litt, men der er det i hvert fall en hovedperson som er jente og som redder verden, ved hjelp av kløkt OG teknologi.

I Donald er Dolly stort sett opptatt av hårsløyfa si. Vi har jevnlig besøkt vitensenteret, utført alskens eksperimenter på kjøkkenbenken, og studert både døde fisk og levende maur. På grensen til hva jeg selv synes er interessant, men alt for den oppvoksende generasjons vitenskapsinteresse. Og ja da, hun elsker regning på skolen, er tøff og sterk, og prinsesseinteressert også. Jeg trodde faktisk inntil nylig at hennes generasjon vil være mer likestilt, og ikke ha de samme ubevisste holdningene som min generasjon sliter med på tross av foreldre som angivelig har brent Bher og gjort andre typer opprør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer