Tegn til bedring for ebolasyk kvinne

Svært få leger har direkte kontakt med pasienten.

BEDRING: Den siste uka har ei ebolasmittet norsk kvinne, som jobbet som feltarbeider for Leger uten grenser i Sierra Leone, fått behandling ved Oslo universitetssykehus Ullevål. Det finnes ingen gjennomtestet og godkjent medisin mot den svært dødelige blødersykdommen, men sykehuset opplyser at de har fått tilgang til relevante medikamenter. Terje Pedersen / NTB Scanpix
BEDRING: Den siste uka har ei ebolasmittet norsk kvinne, som jobbet som feltarbeider for Leger uten grenser i Sierra Leone, fått behandling ved Oslo universitetssykehus Ullevål. Det finnes ingen gjennomtestet og godkjent medisin mot den svært dødelige blødersykdommen, men sykehuset opplyser at de har fått tilgang til relevante medikamenter. Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en snau uke har den ebolasmittede kvinnen, som jobbet som feltarbeider for Leger uten grenser i Sierra Leone, fått behandling under et strengt smittevernregime på Oslo universitetssykehus.

Lite nytt har kommet ut om kvinnens tilstand - på en pressekonferanse i ettermiddag lettet sykehusledelsen litt på sløret:

- Tilstanden hennes er stabil, og det er tegn til bedring. Og det er bra, sa Dag Kvale, avdelingsleder ved infeksjonsmedisinsk avdeling.

Det synes også generalsekreær i Leger uten grenser, Anne-Cecilie Kaltenborn.

- Det var gledelig nytt. Vi merker oss at det nå er optimisme på sykehuset, og da deler vi den og gleder oss over tegn til bedring, sier Kaltenborn til Dagbladet.

LES OGSÅ: Derfor ble ebola-utbruddet det verste noensinne

Svært ressurskrevende Det er likevel liten tvil om at situasjonen på Ullevål er svært alvorlig. Sykehuset har fått beskjed om å følge luftsmittevernrutiner, selv om ebola ikke smitter gjennom luft.

Det bekreftet seniorrådgiver ved Folkehelseinstituttet, Line Vold, på dagens pressekonferanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer