Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tegn til liv

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I går presenterte Høyre utkastet til sitt program for neste stortingsperiode. I forrige århundre var dette en stor politisk begivenhet. Det var jo en viss risiko for at programmet kunne bli regjeringserklæring. Slik er det ikke lenger, i alle fall ikke i dagens partilandskap. Høyre kan i beste fall håpe å få en liten hånd på rattet i den framtidige styringen av landet.
  • Selvsagt er det Fremskrittspartiet som plager Høyre aller mest. Alle andre partier kan blankt avvise et regjeringssamarbeid med Carl I. Hagen, noe de også gjør. Det blir verre for Høyre, særlig hvis valgresultatet skulle komme i nærheten av dagens styrkeforhold. Jan Petersen sier han kan snakke med Hagen etter valget. Men i valgkampen vil Høyre bli utfordret til å være langt mer konkret. Det vil både velgerne og de andre partiene, ikke minst Fremskrittspartiet, forlange. Uansett svar vil Jan Petersen komme i klemma. Inntil videre kan han trøste seg med at det er langt igjen til valget. Han er ikke alene om det. Felles trøst kan være god støtte, men det løser ikke Høyres problemer.