Tegnell advarer: Kan bli nødvendig med tiltak

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell advarer om at svenske helsemyndigheter kan bli nødt til å gjeninnføre smitteverntiltak.

STATSEPIDEMIOLOG: Anders Tegnell i Sverige. Foto: TT / Reuters / NTB
STATSEPIDEMIOLOG: Anders Tegnell i Sverige. Foto: TT / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.56% Første dose: 79.06%

Tirsdag ettermiddag advarer Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell om at det kan bli nødvendig med smitteverntiltak igjen dersom covid-19-situasjonen forverrer seg. Det skjer i et intervju med svenske Dagens Nyheter, som gjengis av Aftonbladet.

Smitte i Europa

Smittetrenden er sterkt økende i store deler av Europa, deriblant i Norge og Danmark. I Sverige er det derimot lav smittespredning, men Tegnell mener at svenskene må være forberedt på at det vil øke igjen.

- Utivklingen i mange EU-land fungerer som en alarm for oss, som vi må følge med på. Flere av disse landene har vaksinasjonsdekning som likner vår. Derfor øker også sannsynligheten for at det smittespredningen vil øke i Sverige også, sier Tegnell til den svenske avisa og fortsetter:

- Vi regner med å se en økning i smittespredningen i høst, og når det gjelder vinteren, så anser vi det som nærmest uunngåelig.

SVARER: Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell svarer på påstander om at han har oppgitt feilaktig antall døde av coronapandemien. Video: TT Vis mer

Smitteverntiltak

Statsepidemiologen er åpen for at det kan bli nødvendig med tiltak.

- Som samfunn må vi være forberedt på dette. Helsevesenet må være forberedt på at det kan bli flere coronapasienter, dessverre. Det kan også bety at vi må gå tilbake til en del tiltak som vi har hatt tidligere.

Tirsdag besluttet den danske regjeringen at de skal gjenninføre krav om innenlands coronapass, mens norske helsemyndigheter foreløpig oppfordrer til å sette inn lokale tiltak raskt dersom man opplever brått økende smittespredning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer