Coronaviruset

Tegnell: Derfor har flere dødd i Sverige

Statsepidemiolog Anders Tegnell mener Sverige er i en annen fase i utviklingen av viruset.

ANNEN FASE: Statsepidemiolog i Sverige, Anders Tegnell, mener Sverige er i annen fase i pandemien. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB scanpix
ANNEN FASE: Statsepidemiolog i Sverige, Anders Tegnell, mener Sverige er i annen fase i pandemien. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

239 personer har dødd som følge av coronaviruset i Sverige. Til sammenlikning har Norge registrert 44 dødsfall, 104 har dødd i Danmark og 17 i Finland.

Statsepidemiolog Anders Tegnell i Sverige sier til Aftonbladet at det er flere årsaker til at Sverige har et høyere antall dødsfall.

- Vi ligger ganske nære Danmark og betydelig under en del andre land. Men vi ligger høyere enn Finland og Norge. Vi er åpenbart i ulike faser i utviklingen, sier han til avisa.

Han hevder at særlig Finland, med 1446 smittede, ligger etter Sverige i smitteutviklingen. Årsaken til at Norge har færre dødsfall, mener Tegnell skyldes aldersgruppa som til nå har blitt smittet.

- Vi får se hvordan utviklingen går i Norge, om de har lykkes bedre enn oss med å beskytte de eldre. Vi får se hvordan det ender, men det finnes forklaringer på hvorfor det ser ut som det gjør akkurat nå.

De første som ble smittet i Norge var skiturister som hadde vært på reise i Italia eller Østerrike. De fleste smittede i Norge som har fått påvist smitte i utlandet, har fått dette fra Østerrike.

Tiltakene fungerer

Sverige har ikke innført like strenge tiltak som Norge og Danmark. Dette har landet også fått kritikk for. Skoler og barnehager er fortsatt åpne. Onsdag ble det besluttet å forby besøk på alle landets aldershjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer