DRAPSTRUET: Statspidemiolog Anders Tegnell har blitt drapstruet på grunn av coronahåndteringa. Det skriver Aftonbladet. Foto: AFP.
DRAPSTRUET: Statspidemiolog Anders Tegnell har blitt drapstruet på grunn av coronahåndteringa. Det skriver Aftonbladet. Foto: AFP. Vis mer

Coronaviruset:

Tegnell drapstruet

Statsepidemiolog Anders Tegnell har blitt drapstruet på grunn av coronahåndteringa.

Publisert

Statsepidemiolog Anders Tegnell har blitt drapstruet på grunn av coronahåndteringa. Det skriver Aftonbladet.

Politiet etterforsker truslene.

- Jeg ble ikke så urolig selv, men jeg tar det på største alvor når det rettes mot familien min, sier Tegnell i et politiavhør, ifølge politiet.

Aftonbladet avslører at politiet har etterforsket gjentatte trusler rettet mot både Tegnell og folk i hans nærhet.

19. mars mottok Tegnell en e-post til jobbadressen sin:« Det har blitt kjent med meg at en konstellasjon av ekstremt farlige, høyt målrettede individer (bosatt på vestkysten) har bestemt seg for å 'nøytralisere' deg,» skal det ha stått i e-posten, der det også sto at et angrep var blitt besluttet mot Tegnells slektninger.

UNDERSØKER DØDSFALL: I Sverige kan et barn ha dødd av coronaviruset. Video: NTB Scanpix Vis mer

Ikke første gang

Ifølge avisa er det ikke den første drapstrusselen Tegnell har blitt utsatt for. To dager tidligere ble et hatefullt brev sendt til statsepidemiologens hjemsted. Fem dager før det igjen hadde noen sendt hatefulle meldinger via Messenger til Tegnells familie.

Direktør i Folkhälsomyndigheten, Johan Carlson, valgte etter de gjentatte truslene å understreke at Tegnell har en betydelig rolle, men at det ikke er han som tar beslutningene alene.

- Vi har aldri noen gang fått så positiv respons, men det har aldri vært en slik bølge av kritikk mot en enkeltansatt, sa Carlson.

- Gjør feil

Forgjengeren til Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell, Annika Linde, uttaler seg nå om landets kontroversielle coronavirus-strategi.

Mens hun tidligere støttet den svenske grunntanken om å oppnå flokkimmunitet, har hun endret synspunkt og er kritisk til Sveriges strategi.

Sverige burde ha stengt ned samfunnet for å hindre coronasmitte – slik Norge og de fleste andre land har gjort, mener Linde.

- På et tynt grunnlag ble det lagt en strategi, som har blitt til en drøm om at vi kunne beskytte de eldre og sårbare, sier Linde til The Observer.

Nabolandet vårt har valgt en annen strategi enn samtlige land i Vest-Europa. Sverige har verken stengt skoler, grenser eller samfunnet for øvrig under coronapandemien. Hjemmesitting har vært begrenset til de som er syke eller er i risikogrupper.

Dagbladet oppdaterer saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer