Tegner inn millioner hvert år

Tegneserien Pondus har omsatt for 105 millioner kroner de siste årene og de to partnerne bak Pondus håver inn millioner.

TEGNESERIE: Frode Øverli tegnet inn nye millioner på Pondus i fjor. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TEGNESERIE: Frode Øverli tegnet inn nye millioner på Pondus i fjor. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det gikk strålende i fjor med vel 65.000 i opplag for den 11. Pondus-boken, sier agent Håkon Strand i Strand & Øverli ANS til Finansavisen i dag.
 
Strand & Øverli hadde, ifølge avisen, driftsinntekter på 18 millioner kroner i fjor. Det kom godt med etter at Pondus-tegner Frode Øverli tok et pauseår på bokfronten i 2011.

Pondus-omsetningen siden 2007 er på til sammen 106,4 millioner kroner.

8,6 mill. i overskudd Tegneserieinteressen er fallende her til lands, men det har ikke Strand merket noe til, hevder han.
Han tok ut 1,2 millioner i lønn, men lot overskuddet på 4,7 millioner forbli i Strand Comics.

Selskapet sto ved årsskiftet med en egenkapital på vel 20 millioner, hvorav 16,6 millioner er investert i verdipapirer, skriver avisen.

Dropper utbytte Heller ikke Frode Øverli tok ut utbytte, etter å ha levert et årsresultat på 8,6 millioner, men unner seg 1,1 millioner i lønnsposen.

Mens Strand Comics kontrollerer 40 prosent av duoens tegneseriedrøm, sitter Pondus-tegnerens Øverli Holding med resten av aksjene, skriver Finansavisen.