Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tegneserieskaper arrestert i India for disse tegneseriestripene

Pågrepet for oppvigleri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Arrestasjonen av den indiske tegneserieskaperen Aseem Trivedi har nå gjenopplivet ytringsfrihetdebatten i India. Tegneserieskaperen er siktet for oppvigleri, skriver Reuters.

Arrestasjonen skal skyldes en privat klage fra en advokat i Mumbai som er misfornøyd med en rekke av tegneseriestripene til Trivedi. Han peker spesielt på et bilde som viser parlamentsbygningen som et illeluktende toalett fullt av fluer.

Meldte seg for politiet Tegningene til satirikeren gjør narr av Indias politiske elite. Blant annet har han tegnet parlamentet som et illeluktende toalett, og «designet» et nytt nasjonalsymbol som viser blodtørstige ulver og et dødningshode.  

ARRESTERES: Her arresteres tegneserieskaperen som er siktet for oppvigleri. I dag krevde hans støttespillere at han blir frigitt. Foto: Indranil Mukherjee / AFP Photo
ARRESTERES: Her arresteres tegneserieskaperen som er siktet for oppvigleri. I dag krevde hans støttespillere at han blir frigitt. Foto: Indranil Mukherjee / AFP Photo Vis mer

Trivedi skal selv ha meldt seg for politiet, og ble varetekstfengslet søndag, opplyser en representant fra politimyndighetene i den østlige delen av Mumbai til nyhetsbyrået.

Risikerer tre års fengsel Advokaten mener Trivedi gjør narr av nasjonale symboler. Han risikerer tre år i fengsel.

Trivedi har samtidig blitt et symbol for forkjempere for ytringsfrihet og antikorrupsjon i India.

PARLEMENTET: Et illeluktende toalett skal forestille parlamentet. Foto: Aseem Trivedi.
PARLEMENTET: Et illeluktende toalett skal forestille parlamentet. Foto: Aseem Trivedi. Vis mer

Nasjonalhelten Mahatma Gandhi ble ofte arrestert for oppvigleri i kampanjen for uavhengighet mot England.

NASJONALSYMBOLET: Blodtørstige ulver og et dødningshode er et passende nasjonalsymbol i følge Trivedi. Foto: Aseem Trivedi.
NASJONALSYMBOLET: Blodtørstige ulver og et dødningshode er et passende nasjonalsymbol i følge Trivedi. Foto: Aseem Trivedi. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media