Tegnestift-mannen slo til mot Styrkeprøven

Politiet har bilnummeret hans.

LANG TUR - UTEN TEGNESTIFTER OG ULYKKER:  Tusenvis av sykkelryttere er lørdag på veien de 540 kilometrene fra Trondheim til Oslo. Her varsel om en matstasjon i Soknedal. Arkivfoto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix.
LANG TUR - UTEN TEGNESTIFTER OG ULYKKER: Tusenvis av sykkelryttere er lørdag på veien de 540 kilometrene fra Trondheim til Oslo. Her varsel om en matstasjon i Soknedal. Arkivfoto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann i Trondheim forsøkte lørdag morgen å sabotere sykkelrittet Styrkeprøven, som går fra Trondheim til Oslo, ved å kaste tegnestifter i veien for at rytterne skulle punktere.

«Til info for alle syklister så har tegnestiftmannen slått til i Klettkrysset allerede», skriver Sør-Trøndelag politidistrikt på Twitter.

Startskuddet for det tradisjonsrike landeveisrittet Styrkeprøven gikk i Trondheim grytidlig lørdag morgen.

Tusenvis av syklister skal sørover mot Oslo og passere E6/E39-krysset, der politiet har funnet tegnestifter i veibanen.

Kjenner mannen
- Vi setter tegnestiftene i sammenheng med en konkret bil og kjenner identiteten på bileieren. Men akkurat nå er det viktigst for oss å informere de som skal sykle, så de er oppmerksomme på faren, sier operasjonsleder Astrid Metlid til NTB.

Også i fjor ble det gjort forsøk på å sabotere Styrkeprøven med tegnestifter, da i Gjøvik-området.

Til alt hell forårsaket tegnestiftene bare en rekke punkteringer og ingen alvorlige ulykker.

Metlid understreker at politiet ser alvorlig på saken.

- Dette er potensielt svært farlig. Det er ikke morsomt i det hele tatt, sier hun.

Daglig leder for det store rittet, Morten Mørk, sier til Adresseavisen at han ikke skjønner hvordan folk orker å bruke energi på slik saborasje. Arrangøren har i år forsterket vaktholdet rundt deltakerne med flere følgebiler.

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer