LANG TUR - UTEN TEGNESTIFTER OG ULYKKER:  Tusenvis av sykkelryttere er lørdag på veien de 540 kilometrene fra Trondheim til Oslo. Her varsel om en matstasjon i Soknedal. Arkivfoto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix.
LANG TUR - UTEN TEGNESTIFTER OG ULYKKER: Tusenvis av sykkelryttere er lørdag på veien de 540 kilometrene fra Trondheim til Oslo. Her varsel om en matstasjon i Soknedal. Arkivfoto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix.Vis mer

Tegnestift-mannen slo til mot Styrkeprøven

Politiet har bilnummeret hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i Trondheim forsøkte lørdag morgen å sabotere sykkelrittet Styrkeprøven, som går fra Trondheim til Oslo, ved å kaste tegnestifter i veien for at rytterne skulle punktere.

«Til info for alle syklister så har tegnestiftmannen slått til i Klettkrysset allerede», skriver Sør-Trøndelag politidistrikt på Twitter.

Startskuddet for det tradisjonsrike landeveisrittet Styrkeprøven gikk i Trondheim grytidlig lørdag morgen.

Tusenvis av syklister skal sørover mot Oslo og passere E6/E39-krysset, der politiet har funnet tegnestifter i veibanen.

Kjenner mannen
- Vi setter tegnestiftene i sammenheng med en konkret bil og kjenner identiteten på bileieren. Men akkurat nå er det viktigst for oss å informere de som skal sykle, så de er oppmerksomme på faren, sier operasjonsleder Astrid Metlid til NTB.

Også i fjor ble det gjort forsøk på å sabotere Styrkeprøven med tegnestifter, da i Gjøvik-området.

Til alt hell forårsaket tegnestiftene bare en rekke punkteringer og ingen alvorlige ulykker.

Metlid understreker at politiet ser alvorlig på saken.

- Dette er potensielt svært farlig. Det er ikke morsomt i det hele tatt, sier hun.

Daglig leder for det store rittet, Morten Mørk, sier til Adresseavisen at han ikke skjønner hvordan folk orker å bruke energi på slik saborasje. Arrangøren har i år forsterket vaktholdet rundt deltakerne med flere følgebiler.

(NTB).