Tegnestiftmann ødela rekorden for Abid Raja

Punkterte vekk femtimersdrømmen.

FLY FORBANNA: - Det kommer en drittsekk som ødelegger for alle, sier venstrepolitiker Abid Raja. Han og en rekke andre deltakere i sykkelrittet Lillehammer-Oslo punkterte etter at en bilist skal ha slengt ut en drøss med tegnestifter. Foto: Privat
FLY FORBANNA: - Det kommer en drittsekk som ødelegger for alle, sier venstrepolitiker Abid Raja. Han og en rekke andre deltakere i sykkelrittet Lillehammer-Oslo punkterte etter at en bilist skal ha slengt ut en drøss med tegnestifter. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Mange hadde forberedt seg flere måneder for dette rittet. Så kommer det en drittsekk og ødelegger for alle, sier Abid Raja til Dagbladet.

Om lag halvveis ut i rittet Lillehammer-Oslo skal det ha blitt kastet tegnestifter ut i veien fra en bil. Det gjorde at flere titalls syklister punkterte. Raja var én av dem, skriver Nettavisen som først omtalte saken.

Raja anslår at mellom 50 og 100 ryttere punkterte og måtte fram med lappesakene.

- Livsfarlig - Det er skuffende og litt stusselig at en person velger å ødelegge moroa for andre på denne måten. Dessuten kunne det vært livsfarlig. Det regnet og var glatt, og vi kom som ei gruppe i rundt 40 kilometer i timen. En gruppevelt ville hatt et enormt skadepotensial, sier Abid Raja.

Stortingspolitikeren opplevde å få to tegnestifter i sykkeldekket. Ekstra slange hadde han ikke med, og gasspatronen hans virket ikke. Derfor sender han varme tanker til punkterte ryttere fra Lørenskog sykkelklubb som hjalp ham opp på hjulene igjen.

Raja syklet det 190 kilometer lange rittet på fem timer og fem minutter. Målet var å sykle på under fire timer og førtifem minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer