FLY FORBANNA: - Det kommer en drittsekk som ødelegger for alle, sier venstrepolitiker Abid Raja. Han og en rekke andre deltakere i sykkelrittet Lillehammer-Oslo punkterte etter at en bilist skal ha slengt ut en drøss med tegnestifter. Foto: Privat
FLY FORBANNA: - Det kommer en drittsekk som ødelegger for alle, sier venstrepolitiker Abid Raja. Han og en rekke andre deltakere i sykkelrittet Lillehammer-Oslo punkterte etter at en bilist skal ha slengt ut en drøss med tegnestifter. Foto: PrivatVis mer

Tegnestiftmann ødela rekorden for Abid Raja

Punkterte vekk femtimersdrømmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Mange hadde forberedt seg flere måneder for dette rittet. Så kommer det en drittsekk og ødelegger for alle, sier Abid Raja til Dagbladet.

Om lag halvveis ut i rittet Lillehammer-Oslo skal det ha blitt kastet tegnestifter ut i veien fra en bil. Det gjorde at flere titalls syklister punkterte. Raja var én av dem, skriver Nettavisen som først omtalte saken.

Raja anslår at mellom 50 og 100 ryttere punkterte og måtte fram med lappesakene.

- Livsfarlig - Det er skuffende og litt stusselig at en person velger å ødelegge moroa for andre på denne måten. Dessuten kunne det vært livsfarlig. Det regnet og var glatt, og vi kom som ei gruppe i rundt 40 kilometer i timen. En gruppevelt ville hatt et enormt skadepotensial, sier Abid Raja.

Stortingspolitikeren opplevde å få to tegnestifter i sykkeldekket. Ekstra slange hadde han ikke med, og gasspatronen hans virket ikke. Derfor sender han varme tanker til punkterte ryttere fra Lørenskog sykkelklubb som hjalp ham opp på hjulene igjen.

Raja syklet det 190 kilometer lange rittet på fem timer og fem minutter. Målet var å sykle på under fire timer og førtifem minutter.

- Hadde det ikke vært for tegnestiftmannen, så hadde dette gått veldig bra. Det går fort et kvarter, tjue minutter når du punkterer. Jeg er likevel rimelig fornøyd. Det er verre for alle de som hadde Lillehammer-Oslo som det store målet, og kanskje hadde en drøm om å sykle på under 4.30, sier Abid Raja.

Bileier funnet Nestlederen i Stortingets samferdselskomité sier han hadde «trent litt» før rittet, men mest av alt var med fordi han synes det er viktig at samferdselspolitikere er synlig på arenaer som dette.

- Nå har jo jeg fått se den dårlige veistandarden på nært hold, og har fått et innblikk i hva det må brukes penger på. Jeg jobber også for flere sykkelveier, sier venstrepolitikeren.

Sør-Trøndelag politidistrikt mottok tips om registreringsnummeret på bilen hvor tegnestiftene skal ha blitt kastet fra.

- Vi har vært i kontakt med bileier som benekter forholdet. Han vil bli innkalt til avhør, sier operasjonsleder Bjørn Handegard til Dagbladet.

Abid Raja synes det er «digg» om gjerningspersonen må stå til ansvar for det han har gjort.

- Dette rittet har vært utsatt for sabotasje også tidligere. Det er bra om det viser seg at her blir du tatt om du prøver deg. Det må være til ettertanke og allmenn prevensjon, som det heter. Gjerningspersonen kan også takke høye makter for at ingen fikk brutale fall.