Tegnet Røkkes hotell på serviett

I går åpnet Kjell Inge Røkke og Arthur Buckhardt sitt nye hotell på Oppdal. Hotellets ideetegninger ble tegnet av Buckhardt på servietter.

ENSOM: Arthur Buckhardt åpnet Skifer Hotell alene, partneren Kjell Inge Røkke holdt seg hjemme på hytta noen steinkast unna. FOTO:Erik Hattrem/Dagbladet
ENSOM: Arthur Buckhardt åpnet Skifer Hotell alene, partneren Kjell Inge Røkke holdt seg hjemme på hytta noen steinkast unna. FOTO:Erik Hattrem/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| OPPDAL (Dagbladet):
Kjell Inge Røkke og Arthur Buckhardt har aldri møter om forretninger, de svømmer, trener og kaster ut ideer til hverandre. Julen 2007 foreslo Buckhardt å bygge hotell på Oppdal, hvor Røkke har hytte.

- Jeg lanserte denne ideen til Kjell Inge Røkke når vi feiret jul sammen på hyttetunet hans her på oppdal i 2007. Jeg spurte om han ville være med. Ja eller nei var alt han trengte å svare, forteller Buckhardt.

- I E med, svarte Røkke og tok halvparten av regningen på 250 millioner kroner.

I går var det åpning av Skifer Hotell og hele bygda deltok på åpningen. Dagbladet ble før åpningsseremonien vist rundt på hotellet av Arthur Buckhardt.

DATALØS: - Jeg har ikke sjekket ligningen min på nettet i dag. jeg har ikke en gang PC, sier han. FOTO:Erik Hattrem/Dagbladet
DATALØS: - Jeg har ikke sjekket ligningen min på nettet i dag. jeg har ikke en gang PC, sier han. FOTO:Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer

- Her er hotellet som er bygd av 500 tonn skifer fra bygda. 400 senger og 177 rom sier utbyggeren stolt.

Penn og serviett Gårsdagen var dagen hvor hele Norge snakket om offentlige skattelister, også Buckhardt måtte kommentere at Dagbladet bidro sterkt til den debatten. Men hva med hotellkongen selv? - Jeg har overhodet ikke sjekket min eller andres skatt i dag. Slike ting interesserer meg overhodet ikke, sier han smilende og skyter raskt inn:

- Vet du hva? Jeg har ikke en gang PC og epost. Min måte å jobbe på er å tegne ideer på servietter og ringe med mobiltelefon, sier Arthur Buckhardt til Dagbladet før han viser frem en barneseng han selv har designet på en serviett.

Buckhardt beskriver hvordan ideen til et hotell i skiferstein kom til verden og hvordan han tegnet hele prosjektet på servietter.

- Jeg er best Buckhardt mener selv at satsingen på Oppdal er spesiell, mest fordi den ble gjennomført midt i finanskrisen. Hotellmarkedet i Norge er etter hans egen mening knallhardt, men det bekymrer ikke Arthur Buckhardt.

- Noen må dø og tape i denne bransjen, det blir ikke meg.

- Fordi at?

- Det er fordi jeg er best, sier han og roper til en servitør at det må skrues opp litt høyere musikk i resepsjonsområdet. Kompanjongen Kjell Inge Røkke dukket ikke opp til åpningen av hotellet, han ble sittendes å bivåne det hele fra hytta si noen steinkast unna.

FYRVERKERI: Åpningen av Kjell Inge Røkke og Arthur Buckhardts Skifer Hotell på Oppdal. FOTO:Odd Roar Lange/Dagbladet
FYRVERKERI: Åpningen av Kjell Inge Røkke og Arthur Buckhardts Skifer Hotell på Oppdal. FOTO:Odd Roar Lange/Dagbladet Vis mer