Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tegnet svensk flagg da han ble funnet

Britisk politi leter etter denne mannes identitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen vet hvem mannen er. Han ble funnet mens han vandret rundt nær stranda i Sheerness i Kent på kvelden den 8. april, skriver National Missing Persons Helpline.

Tegnet flagg og piano

Mannen var drivende våt og hadde på seg sort dress og hvit skjorte. Han har ikke sagt et eneste ord siden han ble funnet, og verken politi eller sosialarbeidere har noen anelse om hvem han egentlig er.

De ansatte ved Medway Maritime Hospital ga mannen penn og papir i håp om at pasienten skulle skrive navnet sitt, ifølge BBC. Men i stedet tegnet han et svensk flagg og et detaljert bilde av et piano.

Mannen, som har fått savnet-nummer 05-002720, overrasket alle da han ble plassert foran sykehusets piano i kapellet: I flere timer spilte han klassisk musikk for dem som var til stede. Mannen spiller svært godt og har også skrevet klassisk musikk mens han har vært pasient.

Traumatisert

Sosialarbeideren Michael Camp sier ifølge BBC at mannen virker svært tilbakeholden og redd, men at han våkner til live når han får spille piano. Nå har pasienten fått tilnavnet Pianomannen.

- Det er ekstraordinært, sier Camp.

Mannen bruker verken språk eller lyder, men Camp tror at han kan kommunisere med Pianomannen ved å bruke små nikk. Sykehuset har hentet inn flere tolker for å finne ut om mannen kan komme fra et østeuropeisk land. Mannen skal være «ekstremt bekymret», og mye tyder på at mannen har opplevd en traume som har fått ham til å miste hukommelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!