TEHERAN: Kvinnelige sexarbeidere og hjemløse narkomane i Teheran bør bli overtalt til sterilisering, mener viseguvernør i Teheran. Foto: NTB Scanpix
TEHERAN: Kvinnelige sexarbeidere og hjemløse narkomane i Teheran bør bli overtalt til sterilisering, mener viseguvernør i Teheran. Foto: NTB ScanpixVis mer

Teherans viseguvernør vil sterilisere prostituerte og narkomane. - De formerer seg som klekkemaskiner

Mener han har støtte for forslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnelige sexarbeidere og hjemløse narkomane i Teheran bør bli overtalt til sterilisering for å unngå sosiale problemer, sier en sentral tjenestemann i byen.

- Disse kvinnene selger og bruker narkotika og jobber som prostituerte, sier viseguvernøren i den iranske hovedstaden til nyhetsbyrået ILNA.

- I tillegg til å spre fordervelse, formerer de seg som klekkemaskiner, barna deres har ingen foresatte, og de selger barna, la han til.

Ifølge viseguvernøren, Siavash Shahrivar, støtter både frivillige organisasjoner og den sosiale eliten forslaget om å «overtale» kvinnene til å la seg sterilisere.

Bilder av hjemløse kvinner og menn som sover i åpne graver på en gravplass utenfor Teheran sjokkerte det iranske samfunnet forrige uke. De siste årene skal det også ha vært et økende problem at hjemløse og fattige kvinner i Teheran selger barna sine. Barna blir ofte satt til å jobbe som tiggere og gateselgere.

(NTB)