Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Teigen vil knuse Grand Prix

STOCKHOLM (Dagbladet): Storhetstida til Grand Prix kan være over. Denne høsten starter TV 2 med «Stjerner I Sikte» - en serie som har vippet EuroSong av pinnen i en rekke europeiske land. - Nå kan Grand Prix få problemer, tror programleder Jahn Teigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teigen burde vite hva han snakker om. Han har vært Mr. Grand Prix i en årrekke, men nå tror han melodifestivalens storhetstid er over.

- Responsen fra utlandet tyder på det. Interessen for Grand Prix er stadig synkende. «Stjerner I Sikte»-konseptet går imidlertid så det suser over hele Europa.

- I land som Portugal, Italia og Tyskland er dette det dominerende underholdningsshowet. I Sverige blir hvert program fulgt av to millioner mennesker, påpeker Teigen. Totalt går serien i 10 land.

Dyr satsing

Denne uka startet opptakene til «Stjerner I Sikte»-serien i Stockholm. Konseptet er som følger:

· Totalt ukjente nordmenn imiterer hver sin favorittartist.

· Fem deltakere er med i hvert program.

· Vinnerne fra de 12 programmene ender opp i en finale i desember.

· Finalevinneren får platekontrakt med Norske Gram, og går dessuten til en europeisk finale med deltakere fra hele kontinentet.

- Dette er en dyr og stor satsning for oss, understreker prosjektleder Eivind Landsverk i TV 2.

- Spesielt den svenske suksessen forteller oss at dette er noe å satse på, sier han.

Morten og Sissel

Det er den nederlandske TV-giganten Endemol som eier de europeiske rettighetene til «Stjerner I Sikte»-konseptet. Endemol har som uttalt målsetning at EuroSongs hegemoni skal knuses.

- Det tror jeg sikkert de kan få til. Det er færre og færre kjente artister som stiller opp i Grand Prix. Da tror jeg vårt program med alle de «stjernene» som dukker opp her vil appellere vel så bra, sier Teigen.

Når «Stjerner I Sikte»-programmene sendes i beste helgetid fra slutten av september, vil vi få møte syngende kopier av så vel Morten Harket, Diana Ross og Sissel Kyrkjebø som Hanne Boel, Madonna, Pavarotti og Bruce Springsteen.

- Her er det altså dårlige originaler i Grand Prix som står mot gode kopier i «Stjerner I Sikte»?

- Ja, man kan kanskje si det slik, sier Teigen.

En drøm

Han har stor sans for det nye konseptet.

- Det handler om alminnelige mennesker som har en drøm om å få opptre som sin favorittartist. Det er en naturlig måte å begynne på. Selv begynte jeg å synge Beatles-sanger foran speilet hjemme i Tønsberg.

I løpet av serien vil Teigen få æren av å presentere både «Jahn Teigen» og eks-kona «Anita Skorgan».