Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Teknikken vil klikke litt

I dag er den virkelige generalprøven for Oslo Lufthavn Gardermoen.- Teknikken kommer til å klikke litt. Det er vi ikke i tvil om, sier administrerende direktør i Oslo Lufthavn AS, Bjørn Sund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste er fulle av lovord etter kveldens innvielse av Gardermoen. Men det er først i morgen man får svar på om flyplassen greier belastningen. Ingen tror at det vil gå helt smertefritt.

- Vi må helt sikkert foreta noen småjusteringer underveis, sier Sund, uten å se på det som noe stort problem.

Nå strømmer representanter fra andre europeiske flyplasser til Gardermoen, for å få tips og gode ideer.

- Det skal bygges flyplasser i Athen og Berlin. Og Arlanda skal bygger en tredje rullebane. De kommer til oss for å lære. Akkurat som vi dro til blant annet Denver og Vancouver, sier Sund.

Han er ikke redd for at Gardermoens budsjett skal gå skeis.

- Økonomien holder så det suser. Gardermoen blir en «cashcow». Vi har ingen lik i lasten, og holder oss innenfor budsjettet. De forutsetningene som Stortinget har lagt til grunn, overoppfyller vi. Det er vi veldig glade for, sier han.

Prisene for en matbit på flyplassen har blitt refset opp og ned. Mange synes at over femti kroner for en liten baguette med et pappkrus brus er helt bak mål.

Men Sund mener ikke det er spesielt dyrt.

- Det er en forutsetning at butikkene her på Gardermoen har priser på linje med butikker i Oslo. Vi er ikke tjent med å ta overpriser. Da skremmer vi jo bort kundene, og taper penger. Men vi har fått tilbakemeldinger om at publikum koser seg, og vi har fått gode reaksjoner fra de som har besøkt butikkene, sier Sund.

1. november skal Sund selv ut å reise. Han vil ikke si hvor han skal.

- Men jeg har returbillett, så jeg håper at jeg kommer tilbake.

<B>PUST I BAKKEN:</B> OSL-sjef Bjørn Sund tok seg i natt en velfortjent hvil i pressesenteret.<br>
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media