«Teknisk siktelse» for uaktsomt drap

Politiet hevder at det er tale om en «teknisk siktelse» når en 23 år gammel kvinne i Trondheim er siktet for uaktsomt drap på sin tre år gamle stedatter etter et påstått fall i en trapp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke sterke indikasjoner på at dette er annet enn en tragisk ulykke, sier politiførstebetjent Hans Vikhals ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Ifølge en foreløpig obduksjonsrapport døde den tre år gamle jenta på grunn av mangel på surstoff.

Den tre år gamle jenta døde ved 19.30-tiden tirsdag 5. november, etter det som ble opplyst å være fall i en trapp. Kvinnen, som var alene med barnet, ringte selv etter ambulanse. Hun har forklart at hun besvimte og ble liggende over barnet etter fallet i trappen.

Det kan ennå gå flere uker før den endelige obduksjonsrapporten er klar, får NTB opplyst.

Alvorlig siktelse

Hans Vikhals understreker at siktelsen for uaktsomt drap er en «teknisk siktelse» som har sammenheng med at politiet ville ta blodprøve av kvinnen. Han opplyser at blodprøven «viser ikke noe unormalt».

Kvinnens forsvarer, advokat Arve Opdahl, sier til NTB at politiet «kanskje ikke veier siktelser på gullvekt». Først mandag fikk han politidokumentene i saken, og han kjenner saken bare på grunnlag av samtaler med sin klient.

Sjokkartet tilstand

Etter dødsfallet har politiet fått henvendelser fra flere personer som har reagert på kvinnens meldinger i en diskusjonsgruppe på internett. Politiet har sikret seg dette materialet, men det er uvisst hvilken betydning det kan få for oppklaring av saken.

Arve Opdahl mener at kvinnens aktivitet på internett må ses i sammenheng med at hun har vært i «en tilstand av sjokk og skyldfølelse» etter det som skjedde.

- Men at hun har skyldfølelse, innebærer ikke noen strafferettslig skylderkjennelse, sier Opdahl.

Politiet har ikke bedt om fengsling av kvinnen, og det er foreløpig ikke holdt noe rettsmøte i saken.

(NTB-Skjalg Fremo)