- Tekniske bevis mot Husby

OPPDAL (Dagbladet): - Det foreligger tekniske bevis mot Kjell Arve Husby i utuktssaken, hvor han skal ha forsøkt å voldta ei 25 år gammel friidrettsjente. Det hevder jentas advokat, Edmund Asbøll, overfor Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I tillegg til jentas egen forklaring foreligger det tekniske bevis. Det dreier seg om objektive, konstaterende ting som politiet kan gå og ettersjekke, sier den kjente advokaten.

Han vil ikke gå inne på hvilke konkrete bevis det er snakk om, men etter det Dagbladet kjenner til skal det blant annet finnes et avslørende brev som Husby skal ha skrevet.

Asbøll representerer til sammen ni friidrettsutøvere, deriblant de åtte som skrev brevet med beskyldningene mot Husby.

Disse har ulik status. Det vil si at ikke alle mener seg utsatt for overgrep, men at en del av dem har status som vitner.

Beføling

I går ettermiddag ble to av utøverne avhørt av politiet: en kvinne på 25 år og ei jente på 18 år.

Etter å ha forklart seg, begjærte den 25 år gamle kvinnen Kjell Arve Husby undergitt påtale og straff for et voldtektsforsøk.

Hun hevder det skal ha funnet sted i kvinnens bopel i Trondheim i desember 1997.
Den 18 år gamle jenta forklarte seg om seksuelle handlinger som Husby skal ha foretatt overfor henne, uten samtykke. Han skal ha befølt henne ved en rekke tilfeller gjennom flere år.

Etter en samtale med foreldrene i går kveld, ble det besluttet at 18-åringen i dag vil begjære Husby påtalt og straffet for befølingen.

På direkte spørsmål fra Dagbladet avviser advokat Asbøll at denne befølingen kan være det samme som Husby har beskrevet som «massasje».

- Jeg har aldri oppfattet beføling på de kroppsdeler det her dreier seg om, som massasje, sier Asbøll.

Trakassering

Kjell Arve Husby innrømmet i går å ha hatt et intimt forhold til en av kvinnene han har trent. Asbøll kan ikke svare på om denne kvinnen er den samme som nå har begjært ham straffet for voldtektsforsøk.

- Jeg vet ikke noe om Husbys intime forhold, så det kan jeg rett og slett ikke svare på. Alderen kan tyde på at det er den samme, men hun har avgitt en helt annen forklaring enn Husby, sier Asbøll.
Han forteller at 25-åringen som er avhørt, ikke innrømmer å ha hatt noe som kan likne på et intimt forhold, eller kjærlighetsforhold, til treneren.

I tillegg til det påståtte voldtektsforsøket skal 25-åringen ha vært utsatt for en rekke andre former for seksuell trakassering.

Advokat Asbøll bekrefter at de to kvinnene som ble avhørt i går, står relativt sentralt i saken.

Gruet seg

- Etter min bedømmelse har de to kvinnene avgitt to troverdige forklaringer til politiet, sier Asbøll, som også hevder at det er flere vitneforklaringer som styrker det kvinnene har fortalt.

Asbøll ønsker ikke å kommentere om 18-åringen, som har forklart at hun ble utsatt for beføling gjennom flere år, i så fall var mindreårig den første tida.

- De involverte jentene er sterkt merket av det de har vært gjennom, kanskje særlig 25-åringen, sier Asbøll.

SLITEN:</B> Nå gleder jeg meg til å komme hjem til kona og barna, sa Kjell Arve Husby etter den hektiske dagen i går.