FLESLAND TAR IMOT FLY PÅ VEI TIL ISLAND: Illustrasjonsfoto:  En flykaptein pusser frontruta på flymaskinen før avreise på Bergen lufthavn, Flesland.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FLESLAND TAR IMOT FLY PÅ VEI TIL ISLAND: Illustrasjonsfoto:  En flykaptein pusser frontruta på flymaskinen før avreise på Bergen lufthavn, Flesland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Tekniske problemer på flyplass på Island - flyene lander i Bergen

- Problemer med flygekontrolltjenesten. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En rekke fly som skulle lande på Island har måttet snu på grunn av tekniske problemer. Noen av dem har også landet på Flesland i Bergen.

Det opplyser pressekontakt Cahtrine Framholt i Avinor til Dagbladet. Hun sier det er flygekontrolltjenesten på Keflavik flyplass som er problemet.

- Avinor har fått meldinger om at det er problemer med flygekontrolltjenesten på Kelflavik, bekrefter hun.

Derfor har to fly som var på vei til Island nå landet i Bergen.

Avinor har ingen detaljert informasjon om hva som er galt med flygekontrolltjenesten, og Framholt sier hun heller ikke vet når det ventes at tjenesten er operativ igjen.

- Det er islandske myndigheter som har ansvar for dette. De er på saken og forsøker å løse problemet nå, men det kan hende at flere fly må lande i Bergen i kveldstimene, sier Framholt.

Ifølge Avinors egne oversikter er det ingenting som tyder på at det er fly fra Norge på vei til Island i kveld som vi bli berørt.