Tekniske spor på åstedet

Politiet bekrefter at de har funnet tekniske spor i jakten på Inger Sunds overfallsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I nesten 14 dager jobbet kriminalteknikere intensivt inne i leiligheten til 69 år gamle Inger Sund på Adamstuen i Oslo. 69-åringen ble overfalt av én eller flere gjerningsmenn kvelden fredag 18. oktober.

Oslo-politiet har også fått hjelp fra kriminalteknikere i Kripos.

DNA-spor

Etter det Dagbladet kjenner til, skal det blant annet ha blitt funnet fingeravtrykk. Det er også trolig at det er funnet DNA-spor, og gjerningsmannens fotavtrykk på gulvet i leiligheten.

- Det er gjort et omfattende arbeid på åstedet. Nå bearbeides det som er sikret. Vi har sikret tekniske spor, men politiet ønsker ikke å kommentere hvilke spor dette dreier seg om, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Selv om politiet foreløpig ikke har noen mistenkte i saken - og dermed ikke har noen siktede å sammenlikne sporene mot - kan de tekniske undersøkelsene gi etterforskerne mye informasjon om hva som har skjedd inne i leiligheten i de dramatiske minuttene.

Jakten intensiveres

I forrige uke ble ikke Sund-drapet prioritert av politiet. Ressursene ble brukt på Bråten-drapet.

Nå intensiverer politiet avhør av personer i bingomiljøet og personer som kjente 69-åringen.

- Vi fortsetter nå avhørene i bingomiljøet. I tillegg snakker vi med vitner som kjente henne. Hovedårsaken er at vi vil kartlegge hennes liv mest mulig, men dette er et omfattende arbeid, sier Abrahamsen.

Etter det Dagbladet får opplyst, jobber politiet fortsatt etter teorien om at kriminelle med tilknytning til bingomiljøet kan stå bak overfallet.

I tillegg til Inger Sund har også to andre eldre bingospillere blitt ranet på vei hjem fra bingo. Dette sporet har foreløpig ikke gitt etterforskerne svar på hvem som drepte Inger Sund.

HAR SPOR: Politiet har sikret tekniske spor i jakten på Inger Sunds drapsmann. Kriminalteknikerne jobbet nesten 14 dager i leiligheten på Adamstuen i Oslo.