Tekno-gale nordmenn

Nordmenn er tekno-gale. Aldri før har det blitt solgt så mange TV-apparater, PC'er, mobiltelefoner, videokameraer og CD-spillere som i fjor. Hele 14 milliarder kroner brukte vi på utstyrt i året som gikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tallene kommer fra Elektronikkforbundet og Leverandørforbundet Lyd & Bilde, som representerer den delen av elektronikkbransjen som selger til privatpersoner. Tellene for PC-salg til bedrifter er for eksempel ikke med i undersøkelsen. Informasjonssjef Erik Andersen i Elektronikkforbundet har all grunn til å smile bredt.

- Omsetningen gjennom radio- og TV-forhandlerne steg med fem prosent fra 1996 til 1997. Det er rekord. Men markedet oppfører seg ikke alltid slik vi venter. For eksempel har ikke store sportsarrangementer så mye å si for TV-salget som mange kanskje tror. Det viste seg under Lillehammer-OL - og det samme vil kanskje skje med både vinter-OL i Nagano og VM i fotball i Frankrike i år. Vi har rett og slett god råd, og kjøper hjemme-elektronikk uansett, sier Andersen til Dagbladet :på nettet.

Øverste hylle

For lyd, bilde og telekommunikasjon vil nordmenn ha - nær sagt uansett pris. Vi kjøper ikke bare mye, vi kjøper også på øverste hylle. Salget av små og billige TV-apparater er langt mindre enn salget av store TV'er med stereolyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer