Tekno-party etter stengning

Teknologiaksjene steg kraftig etter at den offisielle handelen stengte på Wall Street onsdag. En rekke tungvektere føk til værs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en heller moderat oppgang i ordinær handel på Nasdaq, bidro et resultatvarsel fra Microsoft, samt resulatfremleggelser fra Yahoo og Motorola til å sende en rekke teknologiaksjer kraftig opp i handelen etter børsstengning.

Selv om nedskrivninger i milliardklassen og melding om et resultat på skarve 1 cent per aksje vanligvis ikke er egnet til å tenne investorene, var det akkurat det som skjedde med Microsoft onsdag: Trolig var det meldingen om at omsetningen vil ende på et nivå som er høyere enn ventet, som tente investorene.

Microsoft steg i med hele 6 prosent i etterbørshandelen.

Yahoo ble løftet hele 13,6 prosent etter et resultat for andre kvartal som var bedre enn ventet. Forventningene om fremtiden var på linje med signalene fra DoubleClick.

Andre tungvektere som Cisco Systems, Intel og Sun Microsystems steg med henholdsvis 7,3 prosent, 5,4 prosent og 5,8 prosent.

På New York Stock Exchange steg Motorola med 6,2 prosent i handelen etter offisiell stengning.

Det er dermed rimelig grunn til å anta at IT-investorene i dag får en pust i bakken og kanskje får oppleve en etterlengtet oppgang på Oslo Børs torsdag