Tekno-party fra start i USA

Det ser ut til å bli en meget hyggelig start på dagen for både Nasdaq- og Dow Jones-indeksen i USA i etterkant av fredagens BNP-rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fredagens oppgang i det amerikanske aksjemarkedet er Dow Jones-indeksen i pluss for året. Hvorvidt den situasjonen vedvarer, er det store spørsmålet for Wall Street denne uka, når nøkkeltallene igjen overtar som den viktigste kursdriveren.

Dersom nøkkeltallene bekrefter de positive BNP-tallene fra fredag kan det se lyst ut for aksjemarkedet

En rekke viktige indikatorer står på agendaen denne uken. Blant annet kommer innkjøpssjefenes indeks (NAPM) på tirsdag og sysselsettingsrapporten for april på fredag.

Håpet er at disse tallene vil forsterke bildet av at USAs økonomi ikke er på vei inn i en resesjon. Tallene vil bli tolket med henblikk på om sentralbanken vil fortsette med sine aggressive rentekutt eller ikke.

Mandag offentliggjøres tall for privat inntekt og privat forbruk i mars. Ifølge TheStreet.com er det ventet en økning på 0,4 prosent for begge i mars.

Fredag sluttet Nasdaq-indeksen opp 2 prosent til 2.075,68 poeng. Dow Jones-indeksen steg 1,1 prosent til 10.812,05 poeng. I den elektroniske handelen etter børsstengning steg Nasdaq 100-indeksen, som omfatter de 100 største selskapene på Nasdaq-børsen, 0,45 prosent. Oppgangen var på 2,7 prosent i ordinær handel.

Drøye halvannen time før børsåpning i USA er Nasdaq-futuren opp 65,64 punkter hensyntatt fair value. Det indikerer en meget sterk start på dagen for teknologiaksjene på Nasdaq-børsen. S&P-futuren er opp 20 punkter. Det indikerer at Dow Jones-indeksen skal åpne rundt 160 punkter over fredagens slutt.