Teknologiaksjer under press

Oslo Børs åpner markert ned mandag morgen. Teknologiaksjene faller, mens oljeaksjene følger oljeprisen opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av investoryndlingene den siste tiden får juling fra morgenen av mandag. Opticom, InFocus, Tandberg og Eltek er alle ned fra åpning.

Opticom-kursen faller trolig på rykter om en emisjon i Fast Search & Transfer på 400 millioner kroner med emisjonskurs 20-25 kroner. Fortsatt skal det være meglerhusene Alfred Berg og Orkla Enskilda som er aktuelle tilretteleggere.

Opticom eier om lag 38 prosent i Fast. Opticom faller med 4,5 prosent til 769 kroner

Tatt i betraktning at Nasdaq-indeksen falt med hele 4,4 prosent før helgen, klarte InFocus seg bra i USA fredag. Kursen stengte på kurs 23,94 dollar, eller på i underkant av kurs 209 omregnet til norske kroner.

På Oslo Børs ligger InFocus-kursen faktisk over dette nivået og handles klokken 10.40 til 213 kroner.

Tandberg hadde en god periode i forrige uke, men også kursen på det populære videokonferanseselskapet faller fra åpning. Klokken 10.40 ligger kursen på 111 kroner, eller ned 1,8 prosent fra fredag.

Telenor åpnet kraftig ned mandag morgen, men har tatt seg noe opp igjen. Etter 40 minutters handel er kursen ned 1 prosent til 40,10 kroner.

TeleComputing fortsetter kursfallet etter at emisjon kom på plass før helgen. Kursen er ned 3,5 prosent til 55 kroner.

PC LAN faller med neste 5 prosent etter at svenske Scribona har fremmet bud på samtlige aksjer i selskapet. PC LAN stengte på 4,20 kroner fredag, mens budet fra Scribona tilsvarer en kurs på 4,27 kroner, eller fattige 1,7 prosent over siste sluttkurs.

På børsen faller imidlertid PC LAN-kursen ned etter budfremleggelsen og aksjen handles klokken 10.40 til kurs 4 kroner, som er ned 4,8 prosent fra fredag.

Visma stiger kraftig etter en sterk kjøpsanbefaling fra meglerhuset Handelsbanken Markets. Kursen er opp 5,6 prosent til 75 kroner. Handelsbanken ser et kursmål på 90 kroner.

En rekke indekstunge selskaper bidrar til å trekke totalindeksen ned. Telenor, RCL og Merkantildata er alle ned 0-2 prosent fra åpning mandag.

Oljeprisen tikker stadig oppover og oljerelaterte aksjer som DNO, CanArgo og Northern Oil er alle høyt oppe på vinnerlisten så langt mandag.

Det lille seimikkselskapet Global Geo Services åpnet bra, men har falt tilbake og ligger uendret på kurs 22 kroner.

Meglerhuset Christiania Markets er blant de som er positiv til denne aksjen. Meglerhuset har en svak kjøpsanbefaling (outperform) og opererer med et kursmål på 26-28 kroner.

De tre først nevnte er marginale oljeprodusenter som er ekstremt gearet mot oljepris og politiske forhold i sine respektive virkeområder. Akkurat i dag slår dette heldig ut som følge av en markert oppgang i oljeprisen over helgen.

Fred. Olsen Energy er også blant vinnerne eter en halvtimes handel. Selskapet har fått ny kontrakt for boreriggen "Borgny Dolphin" på britisk sektor.