USA:

Tekstet mora: Kom aldri hjem

Da Lindsey Rodni-Nieman våknet søndag morgen, var ikke dattera hennes kommet hjem. Nå forteller hun om samtalen de hadde kort tid før 16-åringen forsvant.

SAVNET: 16 år gamle Kiely Rodni kom aldri hjem fra en fest natt til lørdag. Nå ber mora om tips i det som politiet etterforsker som en mulig bortføringssak. Foto: Placer County Sheriff's Office/AP/NTB
SAVNET: 16 år gamle Kiely Rodni kom aldri hjem fra en fest natt til lørdag. Nå ber mora om tips i det som politiet etterforsker som en mulig bortføringssak. Foto: Placer County Sheriff's Office/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

16 år gamle Kiely Rodni er savnet etter at hun ikke kom hjem fra en fest natt til lørdag. Nå forteller mora, Lindsey Rodni-Nieman, om meldingene hun fikk fra dattera kort tid før hun forsvant.

Til ABC News forteller Rodni-Nieman at dattera sendte en melding hvor hun fortalte at hun planla å dra fra festen om rundt 45 minutter, og at hun ville dra rett hjem.

- Jeg ba henne om å holde seg trygg og sa at jeg var glad i henne. Hun svarte «OK, mamma, jeg er glad i deg også», sier mora til det amerikanske nyhetsnettstedet.

- Mulig bortføring

Men da mora våknet dagen etterpå, var verken Kiely eller bilen hennes hjemme.

- Jeg forsøkte å ringe henne, og sendte flere meldinger. Men hun svarte ikke. Da innså jeg at noe måtte være galt, sier mora og fortsetter:

- Jeg tror ikke at hun har rømt, fordi alle klær og eiendeler er fremdeles hjemme. Det hadde også vært veldig ulikt henne ikke å ringe eller svare på meldinger.

16-åringen ble sist sett kort tid etter midnatt, natt til lørdag, i en liten forstad i Nord-California. Ifølge ABC News var hun på en fest med rundt 100 andre gjester i Truckee før hun forsvant.

- Vi er så redde, vi savner henne, og er så glade i henne, sier mora i en video hvor hun ber om tips i saken.

Politiet i Placer, som leder etterforskningen, behandler saken som en bortføring da de verken har funnet 16-åringen eller bilen hennes.

- Vi har fått mange tips siden søndag morgen, og etterforskerne våre sjekker ut hvert eneste ett av dem. Vi gir oss ikke før Kiely er hjemme igjen, sier talsperson for politiet i Placer, Angela Musallam, til ABC News.

Utlovet stor dusør

Kort tid etter at 16-åringen dro fra festen, skal mobilen hennes ha blitt avslått. Deretter ble den umulig å spore, ifølge politiet.

En av Kileys venninner, Sami Smith, var en av de siste som snakket med 16-åringen før hun dro fra festen.

- Hun hadde det gøy på festen, hun var bare en tenåring. Jeg drakk det samme som henne, og det var ingenting som virket rart med henne, sier hun til avisa.

- Jeg hadde aldri forventet dette. Ingen i byen gjorde det, legger hun til.

I tillegg til det lokale politiet skal både lokale, statlige og føderale byråer være involvert i etterforskningen. Det er utlovet en dusør på 50 000 dollar, eller nærmere en halv million norske kroner, for tips som kan lede til at 16-åringen blir funnet.

Tirsdag gjennomførte politiet søk med flere helikoptre, uten at 16-åringen eller bilen hennes ble funnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer