Redningsarbeidere jobber fortsatt med å rydde og lete etter mennesker etter at en tekstilfabrikk kollapset i Dhaka. Foto: AFP Photo / Str
Redningsarbeidere jobber fortsatt med å rydde og lete etter mennesker etter at en tekstilfabrikk kollapset i Dhaka. Foto: AFP Photo / StrVis mer

Tekstilfabrikker i Bangladesh åpnes igjen

Minst 427 mennesker omkom da en bygning styrtet sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tekstilfabrikkene i Bangladesh har tatt opp igjen arbeidet etter katastrofen der minst 427 mennesker omkom da en bygning styrtet sammen. Det er ikke meldt om protestaksjoner eller vold under gjenåpningen.

Millioner av ansatte gikk torsdag tilbake på jobb i fabrikker rundt hovedstaden Dhaka. For en uke siden gikk tekstilarbeiderne til streik i protest mot arbeidsforholdene i bransjen som leverer klær til vestlige kjeder som Hennes & Mauritz og amerikanske Walmart.

- Alle fabrikkene har åpnet i dag, og arbeiderne har møtt fram på jobb. Vi har ikke fått meldinger om noen form for voldshandlinger eller aksjoner, sa Shahidullah Azim i forbundet av konfeksjonsbedrifter i Bangladesh til nyhetsbyrået AFP.

Den siste uken er flere fabrikker blitt angrepet, og protester mot forholdene i tekstilindustrien sto sentralt under markeringen av 1. mai i Bangladesh. Landet har rundt 4.500 tekstilfabrikker som til sammen sysselsetter om lag tre millioner mennesker.

Torsdag ble det fortsatt hentet ut døde fra den sammenraste bygningen i Dhaka-forstaden Savar. Ifølge nyhetsbyrået AFP er det ventet at det endelige dødstallet etter katastrofen 24. april vil overstige 500.

(NTB)