Tekstmelding reddet voldtektsoffer

Ved hjelp av en kort telefonsamtale og en tekstmelding, klarte en ung italiensk kvinne å varsle venner om at hun ble voldtatt. Politiet sporet opp mobilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved hjelp av teleteknologi klarte politiet å spore opp mobiltelefonen til kvinnen slik at hun ble funnet og voldtektsmannen pågrepet.

Ble dopet

Kvinnen (22) ønsket å få innpass i modellmiljøet i den italienske hovedstaden Roma. Hun forlot hjemstedet sitt i Sør-Italia og dro til Roma for å delta i en modellkonkurranse. Via en venninne fikk hun kontakt med en 31 år gammel bartender, som skulle la henne få bo hos seg noen dager, skriver Expressen.

Kort tid etter at kvinnen kom til leiligheten der barttenderen bodde, begynte han å skjenke henne alkohol. Etterhvert ga han henne narkotika, slik at kvinnen ble sløvet ned. Da hun til slutt var ute av stand til å gjøre motstand, voldtok og mishandlet 31-åringen henne. En stund senere, mens mannen gikk på badet, klarte kvinnen å ringe en venn. Hun ropte ut at hun var i Roma, og at en mann voldtok henne i en leilighet. Samtalen ble brutt da mannen oppdaget hva kvinnen var i ferd med å gjøre.

Nød-SMS

Kvinnens venn ble svært urolig over den korte samtalen han hadde mottatt, og kontaktet politiet. En stund senere tikket det inne en tekstmelding fra kvinnen. «Hjelp meg, jeg er i Roma. De voldtar meg», sto det i tekstmeldingen, ifølge Expressen.

Ved hjelp av SMS-meldingen klarte politiet å spore området meldingen ble sendt fra. Etter en stund fant også politiet leiligheten der kvinnen og hennes overgriper befant seg. Den 22 år gamle kvinnen ble umiddelbart sendt til sykehus, og behandlet for skadene hun var påført. Mannen ble pågrepet av politiet, som mener at kvinnen trolig ville blitt drept, dersom de ikke hadde grepet inn.