Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tekstmeldinger frigitt

Etterretningskomiteen i Representantenes hus har frigitt tekstmeldinger der diplomater i Ukraina diskuterer Trumps krav om å granske Joe Biden.

I HARDT VÆR: USAs president Donald Trump. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais
I HARDT VÆR: USAs president Donald Trump. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais Vis mer

Donald Trump lenker natt til mandag til en diskusjon i Fox News, der Adam Schiff blir diskutert.

Til tweeten, har han skrevet: - Den største heksejakta i vårt lands historie!

USAs president er i hardt vær om dagen. Det foregår en riksrettsprosess mot ham.

Den startet med et utdrag av president Donald Trumps samtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, og eskalerte med et varsel fra en etterretningskilde.

Schiff leder etterretningskomiteen i Representantenes hus. Trump har tidligere rettet hardt skyts mot Schiff:

Årsaken til er at Schiff, etter at komiteen offentliggjorde en sladdet versjon av varslerrapporten mot Trump, parafraserte den mye omtalte telefonsamtalen mellom Trump og Zelenskyj.

Etterretningskomiteen i Representantenes hus har frigitt flere dusin tekstmeldinger der USAs diplomater i Ukraina diskuterer Trumps krav om å granske Joe Biden.

Meldingene frigis av tre medlemmer av komiteen etter at USAs tidligere spesialutsending til Ukraina, Kurt Volker, forklarte seg. Volker var spesialutsending fram til forrige fredag, men trakk seg etter å ha blitt bedt av Kongressen om å vitne om varslerrapporten som beskriver Trumps telefonsamtale med Ukrainas president 25. juli. Torsdag forklarte han seg i ti timer bak lukkede dører for etterretningskomiteen.

Der skal han blant annet ha overlevert tekstmeldingene som nå er frigitt. De tre amerikanske diplomatene i Ukraina diskuterer der seg imellom hvordan de skal utforme et svar til president Donald Trumps krav om at Ukraina må innlede en granskning av Joe Bidens familie.

I en av meldingsutvekslingene diskuterer Volker og ambassadør Gordon Sondland et utkast til en kunngjøring der den ukrainske regjeringen skal kunngjøre en etterforskning av den amerikanske valgkampen i 2016 og av et selskap der Joe Bidens sønn satt i styret.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling