Tele 2 og Telenor inngår samarbeid i Sverige

Skal bygge ut neste generasjons mobilnettverk i Sverige, 4G-nettet.

SAMMEN:
Telenor Sveriges administrerende direktør Lars-Åke Norling (til høyre) og Tele2 Sveriges administrerende direktør  Niclas Palmstierna  under tirsdagens pressekonferanse i Stockholm, der de opplyste at  deres to selskapene skal samarbeide om å bygge ut neste generasjons mobilnettverk i Sverige, 4G-nettet. Det nye selskapet, Net4Mobility, vil eies med like store deler av Telenor og Tele2.
Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
SAMMEN: Telenor Sveriges administrerende direktør Lars-Åke Norling (til høyre) og Tele2 Sveriges administrerende direktør Niclas Palmstierna under tirsdagens pressekonferanse i Stockholm, der de opplyste at deres to selskapene skal samarbeide om å bygge ut neste generasjons mobilnettverk i Sverige, 4G-nettet. Det nye selskapet, Net4Mobility, vil eies med like store deler av Telenor og Tele2. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tele 2 og Telenor i Sverige skal samarbeide om å bygge ut neste generasjons mobilnettverk i Sverige, 4G-nettet.

Byggingen av mobilnettet starter i løpet av året, opplyser selskapene i en felles pressemelding.

Konserndirektør og leder for Telenor i Norden, Morten Karlsen Sørby, mener at samarbeidet vil gjøre selskapene verdensledende innenfor 4G.

Det nye selskapet, Net4Mobility, vil eies med like store deler av Telenor og Tele2.

Niclas Palmstierna, som er administrerende direktør i Tele2 Sverige, sier at selskapet er stolt over at Sverige blir et av verdens første land med neste generasjons mobilnett som dekker hele befolkningen.

- For våre kunder innebærer det bedre dekning på mobilsamtaler i hele landet og et nett for mobilt internett med hastigheter som er 10-15 ganger raskere enn i dag, sier han.

I 2013 regner operatørene med at 99 prosent av befolkningen vil ha tilgang til mobilt bredbånd i hastigheter opp til 80 Mbit/sek, og i storbyene er det forventet hastigheter opp til 150 Mbit/sek.

NetCom lanserte tidligere i år sine planer om å bygge ut et slikt 4G-nett i Oslo i løpet av 2010.

Det er foreløpig veldig dårlig utvalg av mobiltelefoner som kan benytte dette mobilnettet, men blant annet Nokia har varslet 4G-modeller fra neste år.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer