Tele-løsning gir Sp hodepine

Senterpartiets medlem i samferdselskomiteen, Jorunn Ringstad, kan ikke garantere at de distriktspolitiske hensynene er ivaretatt i de nye teleforskriftene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun unnskylder seg med at hun ikke har satt seg inn i regelverket. SVs Inge Myrvoll er derimot sikker på at vårløsningen på telemarkedet vil føre til dårligere konkurransevilkår for utkantsbedriftene.

Senterpartiet og Kristelig Folkeparti har tidligere advart mot at et frislipp av teletjenester fra nyttår kan føre til svekket konkurranseevne for utkantsbedriftene.

- Jeg har forstått at en del stiller spørsmål om dette. Men dette må jeg sette meg nærmere inn i, sier sier Sp's medlem i samferdselskomiteen, en drøy måned før konkurransen slippes løs.

Det betyr at distriktsparti nummer én, Sp, ikke vet om regjeringen som partiet er med i vil sikre utkantsbedriftenes konkurransevilkår.
Inge Myrvoll fra SV er sikker: Det nye regelverket ivaretar ikke distriktspolitiske hensyn. Han etterlyser både strengere konsesjonskrav og en finansieringsplan for hvordan de samfunnspålagte oppgavene til Telenor skal dekkes.

En løsning er å la de andre aktørene være med og betale.
- Det betyr at de nye aktørene kan komme inn og skumme fløten, sier Myrvoll.

- Det hjelper ikke at det blir billigere teletakster for alle, hvis det blir enda billigere i byen. Det er priskonkurransen som avgjør hvor bedriftene vil etablere seg, sier Myrvoll.